-TopSLIDEBiHPolitikaUrednički kutak

EU se zajebava s građanima BiH

Ponavljamo objavu od 17.10.2018. godine

Međunarodni ublehaši – kretori političkih prilika u BiH, jesu, i jedini su krivci za stanje u ovoj državi po svim osnovama koje su mjerljiva na bilo koji način.

Međunardona zajednica je kreator globalnog haosa, a Jugoslavija je bila prvi eksperimentalni pokus “američke” demokratizacije putem “soroševskih” NVO projekata. Svaka druga priča je presipanje iz šupljeg u prazno.

Međunarodna zajednica, čitaj Svjetska banka, vrši morbidnu neokolijalizaciju čovječanstva s ciljem pozicioniranja ideologije „talentovanih budala“

Društveni fenomen “talentovanih budala”

Nije nikakva “pamet” ako konstatujemo da su mediji u BiH u najtješnjoj vezi s razvojem političke situacije. Mediji su sluge određenih politika, i glasnogovornici istih. Bilo bi puno bolje da mediji u BiH imaju snagu da budu korektiv lošim politikama.

Ovdje “lijevi” i “desni”, i oni što bi “po sredini” imaju isti problem – svjesno, smišljeni i strateški vrše fragmentaciju činjenica na željenu projekciju informacija, a samo s jednim i jedinim ciljem da “odrade” klijentelistički posao, mada ne treba isključiti mogućnost “slobodnih ubjeđenja” autora koji ničim izazvani koriste informatičke mogućnosti za dokazivanje vlastitog “talenta” za glupost.

Živimo u vremenu “talentirano glupih” egocentrika u svim društvenom segmentima pa zašto bi medijski prostor bio imun na to oboljenje.

Provincijalizacija pameti i afirmacija neznanja ima korjene u globalnim trendovima i ovdašnjem političkom estabilišmentu koji je proizvod “američkog globalizma”, bolje reči Svjetske banke koja od sistemskog uzgajanja “gluposti” fabrikuje kapital nesagledivih potencijala.

“Američki” ili Zapdni globalizam se zasniva na fiktivnom štampanju bezvrijednih dolara kojim se zadužuju zemlje u TRANZICIJI, a iz istih se isisava realna vrijednost. S druge strane, “soroševska demokratizacija” svijeta je eksprimentalno razvalial Jugoslaviju, a po tom šablonu krenula na sve zemlje istočne hemisfere. Svi analitički pokazatelji “amerikanizacije” demokratije pokazuju zastršujuće rezultate: razorene države, devastirani svi resursi istih te bratoubilački ratovi unutar zajednica koje su destljećima i stotinama godina živjeli u harmoniji i zajedništvu.

Iz takve perspektive treba gledati i izbore u BiH što su iza nas. Treba biti „talentovano glup“ da bi ste povjerovali u priču o demokratiji u ovdašnjim okolnostima. Pobjeda nacionalista je zagarntovana sve dok to odgovara Međunarodnoj zajednici, a očigledno je da joj odgovara ovakvo stanje. Svaku vrstu ALTERNATIVE se u korijenu sasjeca.

Ima li ijedna država u svijetu s Izbornim zakonom kao BiH.

Primjeri iz Bošnjačkog korpusa:
– za člana Predsjedništva BiH moglo je glasati 2.093.784 građana s pravom glasa iz FBiH,
– na Izborima je bilo 982.748 VAŽEĆIH LISTIĆA,
– Šefik Džaferović će biti Bošnjački član Predsjedništva BiH sa 208.943 glasa.

JAVNOST se sjeba kritizirajuću birače koji su glasali za istog, a da niko ne postavlja pitanje koje otkriva suštinski problem ovog društva – 1.884.841 građana je prosulo glasove na 11 političkih subjekata ili nije izašlo na izbore.
438.119 glasova je dato drugim kandidatima.

Ista je situacija i kada je riječ o Parlamentu BiH

U konkurenciji 23 politička subjekta:

– SDA je dobila 247. 108 glasova ili 25,67% , a obrađeno je 1.057.955 biračkih listića

Prosta matematika kaže da je 247.108 glasova puno manje od 1.846.676. glasova koji su „rasuti“ ili nisu iskorišteni.

Za Parlament FBiH utrkivalo se 28 političkih subjekata, a broj obrađenih listića je iznosio 1.058.065

– SDA je osvojila 247.798 glasova ili 25,42%

Skupština ZDK (Biračko tijelo 329.495 / Političkih subjekata 22/ političkih kandidata 535)

– SDA 45.140 ili 28,43% od obrađenih 172.277 glasaćkih listića

– 157.208 građana nije iskoristilo biračko pravo i obavezu

– 127.137 glasova je pripalo drugim političkim subjektima

Ova matematička igra nam otvara jedanu drugi „PROBLEM“

Ako za SDA glasaju stari, politički diskutabilni, potkupljeni ili klijentelistički vezani kroz „državne jasle“ – kako sve ne definiše se taj dio biračkog tijela; kako definisati „VEĆINU“ koja svaki puta ostane u manjini.

Da li su to mladi, radnici, borci, građani – koja je njihova politička odgovornost, zrelost te svaki puta uspjeavju ostati u manjini. Kako nam se dešava da sa preko 3000 nevladinih organizacija imamo tako slabo razvijenu političku svijest. Za ovo izbore još se precizno nije utvrdilo ali 2014. godine izlaznost “mladih” je bila 17%.

Realno mi nemamo izbore. Ovdje se glasa kao u rijaliti emisijama ZA ili PROTIV bez logike i političkog smisla. Ovdje se velika većina glasova troši na morbidne politikante koji gledaju da na svaki mogući način se dokopaju politike ili državnih poslova. Ovdje svaka budala s malo više odvažnosti a s manjkom zdrave percepcije se vidi da može biti politički predstavnik „naroda“. Nema ovdje politčkih subjekata; vladajuće oligarhije uz pomoć Međunardone pameti „siju strah“ i foliraju demokratiju.
Sve DOBRO što nam Međunarodna zajednica želi može te spaliti na vrh pupka a da se ne spržite. Ublehašima poput Visokog  predstavnika, raznoraznih Specijalnih predstavnika EU u BiH i da ne nabrajam tu bulumentu nižerazrednih diplomata – stanje u BiH odgovara i zaklinju se „da Bog da se ne pomako odavde“. Nigdje na svijetu oni ne bi zarađivali više a radili manje. Nesorta je to koja se nama šalje jer u vlastitim državama ne znaju šta bi s njima.
Nesorta je to koja za račun Svjetske banke treba da nas porobi našim vlastitim sredstvima.

Ljudi od pameti kažu da “liberalizam nije ideologija u pravom smislu te riječi, nego teorija na kojoj se gradi društvo u kojem je pojedinac iznad svega i u kojem može ostvariti sva svoja prava.

Međutim, pojam “treći totalitarizam” je prisutan u kontekstu filozofije koja tvrdi da se individualna svijest formira isključivo na temelju kolektivne svijesti. Drugim riječima, totalitarna priroda bilo kojeg društva, čak i individualističkog i liberalnog, ne može se poreći.

Stoga je sama činjenica da je pojedinac najviša vrijednost i mjera svih stvari, što je bit liberalizma, oblik totalitarnog utjecaja i ideološke indukcije. Pojedinac je društveni koncept. Bez društva,  izolirani čovjek ne zna je li ili nije pojedinac, i je li individualizam najveća vrijednost. Pojedinac uči da je on pojedinac samo u društvu u kojem dominira liberalna ideologija i ima svoju funkciju u društvenom okruženju. Stoga, čak i onaj tko negira društvenu stvarnost i afirmira pojedinca, također ima društvenu prirodu.

Slijedom toga, liberalizam je totalitarna ideologija koja kroz klasične metode propagande naglašava da je pojedinac najviša vrijednost.

U tom smislu se totalitarni karakter liberalizma i znanstveno dokazuje. Pojam “treći totalitarizam” dobiva logiku i koherentnost, i nije više skandalozni paradoks. Iz toga je nastalo niz socioloških pojmova, poput “osamljene mase” i drugih.

Dakle, liberalizam je totalitarna i nasilna ideologija, sredstvo izravne i neizravne političke represije, koje pritisak provodi kroz obrazovanje i žestokom propagandom, koji si proglasio netotalitarnim, skrivajući pri tom svoju istinsku prirodu. Dakle, koncept trećeg totalitarizma potpuno je u skladu s prirodom liberalizma kao političkog koncepta.

liberalni totalitarizam je danas najopasniji, jer se na temelju ove ideologije grade društva i institucije, vlada narodima i želi se vladati svijetom. Stoga je borba protiv njega glavna zadaća. Stoga je neophodno govoriti o totalitarizmu koji je prisutan svugdje oko nas. Otpor trećem totalitarizmu ne može pružiti pojedinac, jer je on njegov proizvod. Razornoj ideologiji liberalizma se može suprotstaviti samo narod. Srećom, neki su narodi u svijetu to prepoznali i toga su svjesni. Oni ne žele biti bezlično krdo pojedinaca koji će navodno činiti ”slobodno društvo”.” – Izvor

M.H. – magazinplus.eu

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close