Ostali sportoviSport

Esma Alić: EYOF će mi biti veliko iskustvo

Esma Alić nosit će zastavu BiH na svečanom defileu učesnika

Nastupit će u disciplinama slalom, veleslalom i paralelni slalom

Velika je čast predstavljati svoju zemlju na ovako važnom takmičenju, to će biti vrhunac moje skijaške karijere, kaže Alić

Odlukom Izvršnog komiteta OKBiH čast da nosi zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju EYOF-a imat će mlada skijašica Esma Alić, koja će nastupati u disciplinama slalom, veleslalom i paralelni slalom. 

Alić, koja je četverostruka državna prvakinja u svojoj kategoriji, nije krila oduševljenje zbog te činjenice.

– Velika je čast predstavljati svoju zemlju na ovako važnom takmičenju. To će biti vrhunac moje skijaške karijere do sada i ponosna sam što ću nositi zastavu BiH na otvorenju 10. februara. Osjeća se malo veći pritisak, jer smo domaćini, ali ujedno i velika radost, tako da su emocije pomiješane – kaže mlada bh. skijašica.

Dotakla se i konkurencije, ali i otkrila svoja očekivanja.

– Na EYOF-u će učestvovati najbolji takmičari iz velikih skijaških nacija, tako da će konkurencija biti veoma jaka. Imala sam dobre pripreme i spremna sam da dam svoj maksimum. Nadam se dobrom rezultatu i da ću uspjeti pomjeriti svoje granice. Takmičenje na EYOF-u će biti veliko iskustvo, što će me pripremiti i za druga buduća svjetska takmičenja – ističe Alić.

Smatra da je poboljšanje infrastrukture u alpskom skijanju vidljivije nego u drugim disciplinama.

– Mislim da je poboljšanje infrastrukture možda bolje vidljivo nego u drugim disciplinama. U alpskom skijanju je to bilo solidno i prije. Što se tiče biatlona i tako nekih drugih disciplina, mislim da je došlo do drastičnih promjena – kaže Alić, učenica drugog razreda Druge gimnazije u Sarajevu.

Alić je pozvala sve ljubitelje sporta da dođu na EYOF i podrže mlade takmičare.

– Kada smo na pripremama van države, imamo posebne staze i sve je nekako bolje organizirano. Nama je u BiH bitno da imamo stazu, makar za trening, tako da nam i to dobro dođe. Podrška će biti potrebna pa ovom prilikom pozivam sve ljubitelje sporta da dođu u što većem broju da nas podrže – zaključuje mlada bh. skijašica. 

avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close