KulturaVisoko

Ermin ef. Ahmić, najuspješniji muallim BiH i najuspješnija učenica Alihodžić Lejla

Ermin ef. Ahmić, najuspješniji muallim BiH i najuspješnija učenica Alihodžić Lejla

U nedjelju, 14.05.2017. godine, na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, u organizaciji Uprave za vjerska pitanja, održano je XX jubilarno po redu državno mektebsko takmičenje na nivou Rijaseta IZ u BiH. Predstavnica sarajevskog muftiluka, u kategoriji općeg znanja, bila je Alihodžić Lejla iz džemata Buci, MIZ Visoko, sa Erminom ef. Ahmićem.

Od ukupno 92 medžlisa, 1.540 džemata i 90.000 učenika mekteba u BiH, odnijeti najprestižniju  nagradu, titulu prvaka BiH u kategoriji Ilmihala stariji uzrast, veliki je to uspjeh, ponos i čast. Ponos za jedno malo mjesto džemat Buci, za cijeli medžlis Visoko, ali i za kompletan Muftiluk sarajevski. Mladi i uspješni efendija Ahmić, svojim nesebićnim radom, trudom i odricanjem, dokazao je da je uspjeh ostvariv.

Tri godine za redom, biti takmičar finalnog rijasetovog takmičenja, osvojiti fenomenalne rezultate i evo ove godine ponijeti titulu najuspješnijih. Vrijedna učenica devetog razreda, Alihodžić Lejla svakodnevnim radom i trudom je osvjetlala obraz svih nas. Možemo samo da zamislimo koliko su uložili rada, borbe, truda, koliko je tu bilo odricanja i mukotrpnog učenja, kako bi došli do vrha.

Molimo Allaha da nagradi Lejlu za njen trud i zalaganje, njenim roditeljima podari svako dobro, kao i njenom muallimu koji je sebe ugradio u historiju mektepskog takmičenja. Amin!

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close