Ostali sportoviSport

EP u sjedećoj odbojci: BiH porazom od Rusije ostala bez plasmana u finale

Rusi su puno bolje otvorili meč, a pri vodstvu od 13:10 u prvom setu prave seriju od 7:0 kojom su osigurali kapitalnu prednost i do kraja prvog seta sigurnom igrom stigli u vodstvo od 1:0.

U drugom setu naši igrači su zaigrali puno bolje, stigli su u prednost, a onda pri vodstvu od 19:16 napravili ključnu seriju od 4:0 i poravnali rezultat u setovima na 1:1. Početak trećeg seta donio je poprilično izjednačenu igru s obje strane, a onda je pri vodstvu od 11:10 za našu selekciju Rusija pravi novu seriju od 8:0 koja joj je osigurala novo vodstvo u setovima (2:1).

Četvrti set u kojem je Rusija mogla osigurati pobjedu i plasman u finale opet je donio puno bolju igru naših igrača, a oni su nakon uvodnih nekoliko poena u kojima su stvorili prednost mirno privodili set kraju, pa se putnik u finale morao čekati nakon odlučujućeg, petog seta.

U petom setu Rusi su opet na početku napravili mini-seriju, a na kraju slavili rezultatom 15:12 što im je bilo dovoljno za plasman u finale Evropskog prvenstva.

Najefikasniji igrači u našoj ekipi bili su Alibašić sa 18, Duran sa 12 i Manko sa 11 poena, dok su kod Rusije najefikasniji bili Savičev sa 12 i Mikenin sa 11 poena.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close