Ostali sportoviSport

Emir Memić uputio otvoreno pismo predsjedniku Odbojkaškog saveza FBiH

Predsjednik Upravog odbora Odbojkaškog kluba Ilidža 

Emir Memić, predsjednik Upravog odbora Odbojkaškog kluba Ilidža, povodom situacije u odbojci i Odbojaškom savezu Federacije BiH uputio je otvoreno pismo u kojem od predsjednika UO OS FBiH i predsjednika NO OS FBiH traži odgovore na sljedeća pitanja:

– Koliko iznosi budžet OS FBiH za 2016./17. i ko ga je usvojio?

– Koliko zaposlenih ima u OS FBiH i kakav im je radnopravni status?

– Ko je direktor takmičenja, kada je izabran i ko je verificirao njegov izbor, te koje su njegove odbojkaške kompetencije za obavljanje funkcije?

– Ko su članovi Skupštine OS FBiH i jesu li svi izmirili svoje obaveze prema Savezu?

– Koji bonus/nagradu ima prvak Superlige Federacije u muškoj i u ženskoj konkurenciji i ko ulazi u Premierligu BiH? Zašto su ukinute i simbolične nagrade u sportskoj opremi za sve federalne prvake?

– Koliko ima uposlenih/angažiranih u upravnim i izvršnim tijelima OS FBiH bivših odbojkaša ili odbojkašica?

– Zbog čega Savez osigurava igrače u osiguravajućem društvu i koji je kriterij za izbor osiguravajućeg društva i koliko Savez godišnje uplati osiguravajućem društvu?

– Kako komentiraju izjavu predsjednika OS FBiH Miloša Jeličića da je ženska reprezentacija perspektivnija od muške i šta je Savez uradio prilikom odluke da se ne okuplja i ne takmiči seniorska muška reprezentacija?

– Šta je uradio OS FBiH za populizaciju i promociju odbojke u BiH, odnosno zašto su nestali i omladinski kampovi u organizaciji Saveza za kojima se vapilo godinama?

– Kada i po kojem kriteriju je izabran sekretar ili generalni sekretar OS FBiH i ko je verificirao njegov izbor?

Autor: A. S. – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close