Emin Šehić iz Kaknja kreator popularne igrice Mace Roll

Emin Šehić iz Kaknja uspješni je student treće godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, odsjek za računarstvo i informatiku.

Emin je prije nekoliko godina pobijedio na Burch olimpijadi zajedno sa svojim sugrađaninom Saidom Sikirom, a potom se takmičio i na projektu Otkucaji.net sa aplikacijom Instadia za poboljšanje zdravstvenog sistema. Kako Emin kaže u razgovoru za Kaportal.ba, programiranje je zavolio još u srednjoj školi, kod profesora Seada Delića. Interesovanje za programiranjem od tada je samo raslo.

Eminov posljednji projekat nosi naziv Mace Roll. Radi se o arkadnoj igri za Android operativni sistem.

“Igra je izrađena u Unity 3d-u. Igrač kontroliše bodljikavu loptu i nastoji sakupiti što više novčića, te tako otključati naredne nivoe igre. Svaki novčić mora biti pokupljen u određenom vremenu, što igri daje na dinamičnosti. Na putu do cilja, igrač se susreće sa raznim preprekama, ali i bonusima, kao što je staklo, čije je razbijanje izuzetno interesantno”, kaže Emin u razgovoru za Kaportal.ba.

Igra je već hit na društvenim mrežama među Kakanjcima. Ovo je i prva kakanjska android aplikacija.

Emin je ovu igru, kako kaže, radio mjesec dana i izrada je zahtjevala mnogo strpljenja, jer u nekim momentima stvari nisu radile u skladu sa očekivanjima. Ipak, na kraju je, uz mnogo uloženog truda, uspio da sam završi igru.

“Budući da su prve reakcije igrača pozitivne, nadam se uspjehu aplikacije, kako u BiH, tako i šire. Trenutno pripremam još par aplikacija koje nisu igre, a koje će biti društveno korisne i poboljšati neke aspekte života u BiH”, kaže Emin.

Eminov primarni cilj u budućnosti je završiti bachelor studij, te upisati i završiti master studij na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

“Želim se što više usavršiti na polju programiranja, te naravno izraditi još mnogo aplikacija, jer ovo je samo početak”, završio je Emin.

Akta.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close