Emil Vlajki: Patrioti i izdajice

Milorad Dodik je konačno uspio. Zahvaljujući bahatosti i aroganciji „međunarodne zajednice“, gluposti opozicije koja je, dobrim dijelom, paktirala sa neprijateljima srpskog naroda, kao i geostrateškoj situaciji u svijetu, sadašnji predsjednik Republike Srpske bit će jedna od značajnih figura u historiji srpskog naroda.

Još ako ga one budale u Sarajevu, Briselu i Vašingtonu budu htjele optužiti i krivično goniti za navodne zločinačke aktivnosti, Milorad Dodik će dobiti aureolu mučenika i pojačati svoj prestiž.

Kada je Predsjednik prije par tjedana predložio referendum o neustavnosti i prljavoj antisrpskoj praksi Suda i Tužilaštva BiH, opozicija je reagirala, misleći da referenduma neće biti, kako slijedi:
Uglavnom se složila sa Dodikovim konstatacijama tvrdeći, povrh svega, kako će podržati referendum kroz svoje glasanje, ako ga bude.
Usprotivila se referendumu, tretirajući ga kao avanturizam, jedino zbog toga što nije bilo jasno koja će ga značajna sila u svijetu podržati.
Konkretno je postavljeno pitanje, hoće li se MUP Srpske usprotiviti ukoliko SIPA počne hapsiti po Srpskoj.

Sada je dobila odgovor na svoje strahove jer je Ruska Federacija kao najmoćnija zemlja potpisnica Dejtona, rezolutno stala iza Dodika i priprijetila Sarajevu, Briselu i Vašingtonu da svoje šape drže podalje od Srpske.

Dodik je svojim činom vratio dostojanstvo srpskom narodu u BiH. Plus toga, u zasluge mu ide i to što je državnik koji je javno molio Rusku Federaciju da glasa protiv antisrpske britanske rezolucije o Srebrenici što se i desilo.

Više nije ni važno što će se dalje događati. Represija će od strane Zapada, vjerojatno biti krajnje oštra. Bilo što da bilo, i bez obzira na mogućnost Dodikovog stradanja, može se reći jedna jedina stvar.

Svaka čast Predsjedniče!

Prof. dr Emil Vlajki, predsjednik PESP-a

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close