Ekipa SFK 2000 prvak BiH u ženskom fudbalu

Fudbalerke SFK 2000 iz Sarajeva pobijedile su danas na stadionu „Otoka“ ekipu Čelika sa 7:0, te su dva kola prije kraja prvenstva obezbijedile titulu prvaka Premijer ženske lige BiH za sezonu 2014/2015.

Četiri gola na susretu postigla je Alisa Spahić u 4’, 36’, 45’ i 62’, dok je Selma Kapetanović dva puta poslala loptu u mrežu Čelika u 23’ i 42’. U listu strijelaca se upisala i Amira Spahić u 59’.

Igračica naših prvakinja i reprezentativka BiH Azra Numanović smatra da je titula došla kao nagrada za rad i trud: „Mnogo smo radile kao i svih dosadašnjih godina i trud se stvarno vidi i isplati. Igrale smo sjajno cijelu sezonu što potvrđuju i rezultati i gol razlika. Drago nam je da smo uspjele održati kontinuitet, a sada nam predstoje i pripreme za Ligu prvaka gdje nam je obaveza da dostojno predstavimo svoju zemlju i da svi naši građani budu ponosni na nas.“

Zadovoljna zbog titule je i Aida Hadžić: „Kako je sezona odmicala igrale smo sve bolje i bolje. Još jednom smo potvrdile da smo najkvalitetnija ekipa u Bosni i Hercegovini.“

Nakon susreta uslijedila je ceremonija dodjele pehara i medalja koje su prvakinjama BiH uručili predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, potpredsjednica Komiteta za omladinski i ženski fudbal Safija Mahmić i direktor sektora za takmičenje i upravljanje događajima Elmir Pilav.

Osim titule članovi SFK 2000 su danas proslavili i petnaest godina postojanja kluba, te su uručili zahvalnice za doprinos i ulaganje u ženski fudbal i predstavnicima NS/FS BiH.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close