Ekipa MALI RAJ osvajač Memorijala Midhat Ahić 2015

Finalnom utakmicom između ekipa BIOS i MALI RAJ završen je večeras Novogodišnji malonogometni turnir Memorijal Midhat Ahić 2015. Ove dvije ekipe su prethodno slavile u polufinalu protiv svojih protivnika i tako ostvarile plasman u finale.
U prvom polufinalu MALI RAJ je sigurnom igrom slavio protiv ekipe EKOSIROVINA SPURS rezultatom 2:0. Nakon toga uslijedilo je drugo polufinale, a gledatelji u dvorani KSC Mladost imali su priliku gledati jednu jako uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu do samog kraja između ekipa BIOS i GALAKTIKOSI. Nešto bolja u samom finišu je ekipa BIOS koja je pobjedila rezultatom 4:3.
Nakon toga uslijedila je revijalna utakmica između polaznika škole fudbala Visport i Vogošća, kao i nastup plesne škole Zumba iz Visokog. Prije samog finala igrala se još i utakmica za treće mjesto, a za njeg su se borile poražene ekipe iz polufinala EKOSIROVINA SPURS i GALAKTIKOSI. U tom duelu ubjedljivu pobjedu slavili su GALAKTIKOSI, a rezultat je na kraju glasio 4:1 u njihovu korist, te su tako ovogodišnji memorijal završili na trećem mjestu.
Uslijedilo je potom veliko finale, između sigurno dvije najbolje ekipe učesnice na turniru. Iako se očekivala do kraja neizvjesna i tvrda utakmica ekipa MALI RAJ je slavila visoku pobjedu protiv BIOS-a rezultatom 4:0. Ekipa BIOS nije mogla više protiv ekipe koja je i prošle godine osvojila ovaj turnir, a predvođena je sa nekoliko iskusnih reprezentativaca BiH u malom nogometu.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Adnan Hodžić iz ekipe BIOS, za najboljeg strijelca Anel Radmilović (MALI RAJ), dok je titulu najboljeg golmana ponio Vedran Filipović (GALAKTIKOSI). Nagradu FAIR PLAY ponijela je ekipa VISPORT SARAJEVO OSIGURANJE.

Izvor:visoko.co.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close