Ekipa bh. glumaca u novoj sezoni američke hit serije “Legende”

Zana Marjanović, Goran Kostić i Nikola Đuričko u Pragu snimaju novu sezonu američke hit serije “Legende” (Legends) u produkciji TNT-a. Riječ je akcionoj tv seriji u kojoj glavnu ulogu tumači Sean Bean, široj javnosti poznat kao Ned Stark iz serije “Igra prijestolja”.

-Iako smo limitirani ugovorom, te s javnošću ne možemo dijeliti detalje našeg angažmana i opis uloga u projektu, možemo reći da smo veoma sretni što smo dio ovako jednog velikog projekta – izjavila je Zana Marjanović.

Angelina Jolie je učinila mnogo za bosanskohercehovačke glumce. Otvorila im je vrata svjetskih projekata, a oni zauzvrat svojim talentom, upornošu i posvećenošću plijene pozornost i interes američkih i evropskih producenata.

Ekipa bosanskohercegovačkih glumaca je jedna od najvećih u projektu. Pored Zane Marjanović i Gorana Kostića, u ekipi serije su i glumci Adnan Hasković, Muhamed Hadžović, Igor Skvarica i Zoran Dragićević.

-Nadam se da ćemo početi više cijeniti domaće glumce. Krasne se stvari dešavaju, naši glumci igraju u velikim filmovima i serijama i šalju pozitivnu sliku o svojoj zemlji, a osim nas nekoliko izuzetaka, javnost nikako da im pokloni važnost i poštovanje koje zaslužuju – smatra Marjanović.

Također, nada se da će BiH na primjeru uspješne Češke, konačno shvatiti da umjetnost općenito, a naročito produciranje filmova i serija, može biti vrlo profitabilan biznis u koji se itekako isplati ulagati.
(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close