Edukacija osnovaca, Damar omladine

Vršnjački edukatori  iz  Udruženja „Damar omladine“, osim prezentiranja rada Prijateljskog centra za zdravlje mladih u srednjim školama, jučer su započeli prezentacije i upoznavanje mladih osnovaca o postojanju centra kao i o uslugama koje centar pruža.

Osim vršnjačkih edukatora na prezentacijama su prisutni ginekolog, gospođa Hatidža Avdagić, psiholog, gospođa Nermina Vehabović-Rudež kao i medicinska sestra gospođa Hajrudina Pulo.

Cilj svega jeste osvrt na seksualno i reproduktivno zdravlje na području općine Visoko sa naglaskom na spolno prenosive bolesti i infekcije.

Svi zajedno, vršnjački edukatori i uposlenici JU „Dom zdravlja“  Visoko, promoviraju i ostale usluge koje su dostupne za mlade u JU „Dom zdravlja.“

Napominjemo da je Prijateljski centar za zdravlje mladih projekat koji implementira Udruženje “Damar omladine” u sklopu programa All Inclusive Fondacije Mozaik, koji finansira Fondacija Light for the World iz Austrije i Austrijska razvojna agencija.

Cilj projekta jeste poboljšanje uslova zdravstvene zaštite mladih u oblasti seksualnog i reproduktivnog zdravlja na području općine Visoko u sklopu JU “Dom zdravlja” Visoko, gdje će ginekolog, psiholog i medicinska sestra sa vršnjačkim edukatorima promovisati zdravstvene usluge i educirati mlade o bitnosti zdravlja.

Prikaz slikovne datoteke osnovci1.jpg

Prikaz slikovne datoteke osnovci2.jpg

Prikaz slikovne datoteke osnovci3.jpg

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close