Edin Kajević-Kaja, vlasnik dva Ginisova rekorda, priprema se za postavljanje novog

Trener akademije “Bosna”, majstor tekvandoa, crni pojas-četvrti dan Edin Kajević-Kaja, sprema se za nove podvige i svjetske rezultate. Naime, majstor Kajević, vlasnik dva Ginisova rekorda, žestoko se priprema za postavljanje novog rekorda, već duži period.

Zajedno sa svojim mentorom Muhamedom Kahrimanovićem, protekli period Kajević je izuzetno naporno i kvalitetno, a sve samo sa jednim ciljem – ponovo biti najbolji u kategoriji razbijanja kokosovih oraha, laktovima ruku i to u jednoj minuti. O tom novom izazovu, očekivanjima, pripremljenosti majstor Kajević je rekao sljedeće:

“Veliki izazov je ispred mene, koji će se održati petog septembra (subota) u međuzoni Austrija-Češka. Pokušaću postaviti novi Ginisov rekord, da nadmašim svoj vlastiti rekord iz Visokog koji sam postavio u novembru prošle godine, kada sam za jedan minut razbio 40 kokosovih oraha laktovima ruku i time oborio dotadašnji rekord od 21 razbijenog oraha, a koji je držao amerikanac Džefri Džejms Lipold. Da bi postao još jednom svjetski rekorder, ja ću morati za minut razbiti minimum 41 kokosov orah, a za šta moram maksimalno biti psihički i fizički spreman. Nadam se da ću uspjeti ostvariti ovaj podvig i još jednom obradovati sve naše građane i na taj način pronijeti slavu bh.sporta širom svijeta”, kazao je Kajević.

(Rešad Mamela)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close