LifestyleShowbiz

Edin Hasanović najbolji mladi glumac u Njemačkoj

Edin je rođen u BiH 1992. godine, a kao beba je s majkom prebjegao u Njemačku

Na glamuroznoj 51. dodjeli nagrada Zlatna kamera u Hamburgu najljepše iznenađenje bio je Edin Hasanović, dobitnik nagrade u kategoriji mladih glumaca.

“Veoma sam sretan što sam uopšte pozvan jer nevjerovatno izgaram za ovim zanimanjem”, kazao je nakon proglašenja 23-godišnji Hasanović i svojim nastupom oduševio više od 1.000 gledalaca u hamburškoj dvorani. Izjurio je na scenu zajapuren, stiskajući pesnice i vičući od sreće: “Ovo je ogromno priznanje!”

On je postao poznat po ulozi u višestruko nagrađivanoj drami “Schuld sind immer die Anderen” iz 2012. godine. Bila je to njegova prva uloga u drami, a tumačio je lik problematičnog mladića Bena.

Edin se nakon izlaska na pozornicu trudio da pobroji sve koji su zaslužni za njegov uspjeh, da zahvali žiriju, a posebno je istakao svoju porodicu i svoju majku.

“Mama me je 1992. dovela iz Bosne u najtežim okolnostima i pitam se koliko ljudi koji sada dolaze u našu zemlju također imaju potencijal da se ovdje popnu kao režiseri ili glumci”, kazao je i dodao na bosanskom: “Mama, evo ga, volim te najviše na svijetu”.

Nakon njegovog govora uslijedile su ovacije publike koja je stajala i aplaudirala. U publici su se nalazile i holivudske zvijezde Helen Mirren, Julianne Moore i Gerard Butler.

Edin je rođen u BiH 1992. godine, a kao beba je s majkom prebjegao u Njemačku gdje je prvo glumio u nekoliko serija, a potom i u mnoštvo filmova.

Piše: Vijesti.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close