Edin Džeko: Nije bitno hoću li ja postići gol, bitno je pobijediti

„Sigurno da nam je ovo jedna od bitnijih utakmica u dosadašnjim kvalifikacijama i ovo je protivnik koji nam je definitivno najveći konkurent za prvo mjesto. Oni sigurno neće doći ovdje da bi izgubili utakmicu jer bi i njima to značilo korak unazad. Znamo, kako su kao protivnik teški s obzirom da igraju dosta defanzivno i ja vjerujem da će tako igrati i večeras, te da će više obratiti pažnju na defanzivu i da će svoju šansu tražiti u kontrama. Mi treba da budemo smireni da se ne otvorimo previše nazad. Najbitnije je da ne primimo neki go bezveze, a naprijed moramo dati maksimum, jer pobijediti možeš samo ako zabiješ gol. Definitivno moramo napraviti sve da u tome uspijemo.“

Kao najbolji strijelac reprezentacije Džeko će sigurno biti pod posebnom pažnjom grčke odbrane, on to ovako komentariše:

„Mislim, ja se ne bi ljutio kada bi tako bilo a kad bi se otvorio prostor za ostale igrače, za Vedu i za Misketa. Ali, najmanje je bitno hoću li ja dati go ili neko treći, neka da neko iz odbrane, ako treba iz prekida, ali samo da ga da“.

www.magazinplus.eu – NS BIH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close