BiHPrivreda

EBRD podrška djelovanju MI-BOSPO-a u iznosu od tri miliona EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD)  kreditnim iznosom od tri miliona EUR odobrenim mikrokreditnoj fondaciji MI-BOSPO nastavlja pružati podršku razvoju poljoprivrednog sektora i poduzetništva žena u Bosni i Hercegovini.

MI-BOSPO, jedna od vodećih mikrofinansijskih institucija u Bosni i Hercegovini,  izuzetno važan akter u procesu razvoja poduzetništva žena, ovim finansijskim sredstvima nastaviće sa podrškom mikro i malim poduzećima, naročito u sektoru poljoprivrede, promovirajući istovremeno i rodnu jednakost.

Nastavak dugogodišnje saradnje EBRD-a i MI-BOSPO-a, rezultat je zajedničkih napora jačanja loklanih biznisa čime se potiče društvena i ekonomska jednakost u Bosni i Hercegovini, a putem finansiranja klijenata i naročito klijentica koje imaju ograničen pristup korištenja finansijskih sredstava.

“Nastavak partnerstva  sa EBRD-em će nam pomoći da ojačamo svoju poziciju u mikrofinasijskom sektoru. Ova sredstva će nam omogućiti da proširimo geografsko područje na kojem djelujemo, te da pronađemo nove biznise koje ćemo podržati putem novih kredita”, navela je Nejira Nalić, direktorica MI-BOSPO-a.

Nakon 20 godina stabilnog poslovanja, MI-BOSPO nastavlja provoditi korake koji će osnaživati poduzetništvo i jačati BH ekonomiju, a preko mreže od 29 ureda i preko 160 zaposlenih osoba.

akta.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close