logo
bios

Džumhur: Ovo je najteža sezona u mojoj karijeri

Objavljeno prije 2 mjeseca . u čet, nov 14th, 2019
Bh. teniser sasvim iskren

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur kazao je na današnjoj press konferenciji da je ovo bila najteža sezona njegove karijere.

Damir je ne tako davno bio 23. teniser svijeta, ali zbog očajnih rezultata ove sezone je u jednom trenutku čak ispao iz 100 najboljih, pa se u posljednji čas vratio.

Bez obzira na sve kaže kako je ipak ispunio primarni cilj ove sezone.

“Ovo je najteža sezona u mojoj karijeri, ali moram reći da se dobro završila. Ispunio sam primarni cilj da ostanem među najboljih 100 tenisera svijeta. Nije bilo lagano i bilo je puno pritiska, a mislim da sam dobrim igrama uspio to ostvariti. Nekada ne treba biti previše samokritičan prema sebi, posebno kad se stvari dobro završe”, kazao je Damir.

Što se tiče sljedeće sezone, siguran je da će biti bolja od ove.

“Mogu najaviti za sljedeću sezonu da će biti bolja od ove. Samouvjeren sam da to mogu reći, a ne želim najaviti ništa previše. Siguran sam gdje mogu puno toga ostvariti, posebno na početku sezone gdje sam bio dosta povrijeđen i gdje nemam puno bodova za braniti. Mogu najaviti sljedeću sezonu kao dosta bolju, jedva čekam da krenem pripreme i jako sam motivisan za ono što me očekuje”, dodaje naš teniser.

Džumhur je poručio da će sigurno igrati naredni duel u Davis Cupu protiv Južnoafričke Republike.

Portal SportSport.ba 

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh