Džudista Harun Sadiković je omladinski viceprvak svijeta

Bosanskohercegovački reprezentativac Harun Sadiković osvojio je srebrenu medalju u kategoriji +90 kg na Svjetskom omladinskom džudo prvenstvu za takmičare do 18 godina, koje je održano u Miamiju. Član JK Nippon iz Sarajeva do finala  je došao pobjedama nad predstavnicima Mađaraske, Australije, Uzbekistana i Rusije. U borbi za zlatnu medalju poražen je od Japanca Hyoga Ota.

Ovim rezultatom Harun Sadiković (visok 200 cm i težak 135 kg) potvrdio je da se radi o perspektivnom sportisti od kojeg se u budućnosti očekuju odlični rezultati i u seniorskoj konkurenciji.

Na prvenstvu su Bosnu i Hercegovinu predstavljali i Petar Zadro (JK Borsa Mostar – 66 kg) i Aleksandra Samardžić (JK Leotar Trebinje – 70 kg).

Zadro, viceprvak s EYOF-a, prošao je dva kola dok je u trećem zaustavljen od predstavnika Japana, a Aleksandra Samardžić, aktuelna viceprvakinja Evrope, u prvom kolu poražena je od predstavnice Rusije.

Selektor bh. tima Branislav Crnogorac, koji je vodio bh. reprezentaciju na ovom prvenstvu, zadovoljan je rezultatom koji je napravio Sadiković, kao i borbama Petra Zadre i Aleksandre Samardžić.

Dolazak bh. tima očekuje se u utorak na sarajevskom aerodromu u 12.30 sati, gdje će biti održana i pres-konferencija, s obzirom na to da reprezentativci odmah po dolasku putuju na pripreme za predstojeća takmičenja, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close