-TopSLIDEBiHPolitika

Dževad Adžem: Svi su zaboravili političku lomaču Trojke naspram DF-a

Zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Dževad Adžem oglasio se na društvenim mrežama nakon dobrog rezultata DF-a na Općim izborima 2022, te je u svojoj objavi u kojoj se prisjeća napada koje su trpili od stranaka objavio tekst koji je izazvao brojne reakcije.

Zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Dževad Adžem oglasio se na društvenim mrežama nakon dobrog rezultata DF-a na Općim izborima 2022, te je u svojoj objavi u kojoj se prisjeća napada koje su trpili od stranaka objavio tekst koji je izazvao brojne reakcije.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Ne postoji politički naturščik u FBiH koji u protekle četiri godine nije blebetao o izdaji građana od strane Demokratske fronte. U to vrijeme nije postojala “opasnija” odluka od one koju je donijelo Predsjedništvo DF-a a glasila je: Nećemo biti opozicija Bosni i Hercegovini u najvećem političkom poduhvatu protiv BiH makar zbog toga nestali sa političke scene. Postoji li ijedan građanin u FBIH koji se ne može prisjetiti narikača iz “sarajevske trojke”, strašnih osuda, poniženja i medijske harange koju smo zbog odluke da branimo državu pretrpjeli mi u Demokratskoj fronti. Govorili su da smo politički mrtvi na izborima 2022 godine, da nećemo preći cenzus, da će nas branioci BiH kazniti a da će oni “osloboditi” BiH od njene nezavisnosti, teritorijalne cjelovitosti i da će dokinuti suverenitetu teško odbranjene BiH. NIKADA sa nacionalnim strankama klicali su politički naturščici ‘sarajevske trojke’, nikada sa SDA,HDZ I SNSD-om i moram priznati da su takvi stavovi i izjave bile vrijedne respekta i poštovanja.

Završeni su Opći izbori u BiH, Demokratska fronta je dobila povjerenje građana kakvo “sarajevska trojka” nije ni u snu usnila, pregazili smo sterilnu Našu Stranku, politički ošamarili nadobudni NIP i obezglavili SDP. I gle čuda, “sarajevska trojka” po svaku cijenu želi u vlast sa politički prihvatljivim HDZ-om, poželjnim SNSD-om ali bez omražene SDA.
Ono što je SDA i DF odbio na pregovorima u Neumu sada je uslov HDZ-a “sarajevskoj trojci” a taj uslov je politički kraj međunarodno priznate BiH.


Da rezimiramo.
NIP nema alternativu, ili će po svaku cijenu ući u vlast ili će se zbog političkih konvertita naprosto raspasti jer svi ti ini preletači s kolca i s konopca nisu došli u NIP kako bi trpili mobing vidljiv iz samog svemira, već su tu ili bilo gdje drugdje, zbog pozicija i političkog zbrinjavanja propalih karijerista.

Naša stranka “trojansko miš”, već je odigrala nekoliko simultanki oko Mostara, Srebrenice, slučaja Falatar i da ne nabrajam dalje, prepoznata je kao latentna opasnost u kriznim situacijama za domovinu. Neka mi neko od građana proslijedi link dopisnika Rojtersa u vrijeme agresije na BiH a učešće u odbrani imenovanog možete provjeriti u boračkom Registru, ili pak ne morate, u registru stoji nula dana, nula sati i nula minuta.

SDP još uvijek ima priliku da se pridruži političkoj odbrani BiH, SDP je stranka za koju ne želim reći ništa ružno zbog činjenice da su članovi SDP-a provjereni i Bosni i Hercegovini odani i posvećeni ljudi. Kadrovsko-političko-upravljački gledano SDP je stranka bez lidera, podijeljena na interesne klanove i društva u kojima je svako svakome postao vuk. Zbog toga je izostala istinska borba za radnike, za jednakost i pravdu za sve građane bez obzira na nacionalnu i svaku drugu pripadnost.

Ako je za SDP politički HDZ-SDS-SNSD-PDP jednako SDA,i ako su svi oni poželjniji partneri od SDA onda za takav stav nemam komentar.

Očekujem političku dosljednost trojke i očitovanje kao i 2019 NE na NACIONALNIM STRANKAMA MA KAKO SE ISTE ZVALE u suprotnom radi se o političkim prostitutkama koje će i državu staviti na doboš iz čisto ličnih interesa”, objavio je Adžem.

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close