Džeko, Pjanić i Zahirović se priključili pripremama

Nogometna reprezentacija BiH nastavlja pripreme za kvalifikacijski susret s Latvijom a na jutrošnjem treningu u Hrasnici selektor Safet Sušić na raspolaganju je imao 14 igrača. Pripremama su se priključili Edin Džeko, Miralem Pjanić i Adnan Zahirović.

– Danas imamo dovoljno igrača da odigramo utakmicu. Počinju da treniraju Džeko, Pjanić i Zahirović, a ostali će se priključiti kako budu završavali obaveze u klubovima. Salihović dolazi u četvrtak, a ostali u toku ili na kraju sedmice – izjavio je Sušić.

Dodao je da mu je drago što su bh. trener Vladimir Petković i reprezentativac Senad Lulić s Laziom osvojili naslov pobjednika Kupa Italije.

– Velika je to stvar, to se svugdje u svijetu gleda. Kada neko napravi takav uspjeh automatski se otvaraju vrata i za naše igrače i trenere – izjavio je Sušić, naglašavajući da je sretan i što je Sejad Salihović s Hoffenheimom izborio opstanak u njemačkoj Bundesligi.

–  Uvijek gledam rezultate naših igrača prije nego što dođu na pripreme. Dobro je kada pobijede i tako dolaze dobro raspoloženi. Nadam se da će i Emir Spahić osvojiti Kup s Anžijem i da će i kapiten doći zadovoljan -naglasio je Sušić.

Reprezentacija će i u naredna dva dana trenirati u Hrasnici, a u petak je planirana trening utakmica s mladom reprezentacijom BiH na „Grbavici“.

fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close