LifestyleModa i ljepota

Sretan rođendan Džejli Glavović-Očuz

Džejla Glavović-Očuz je jedna od najbolje plaćenih bosanskohercegovačkih manekenki. Rođena je 1. jula 1984. godine u Sarajevu. Za sebe kaže da je stvorena za scenu, a recept njenog uspeha je to što se ne pretvara u nešto što nije. Od porodice ima majku, sestru, supruga i sina.

(biografija.org)

Sa 14 godina je ušla u svet mode, a njen najveći strah je bio da neće dobiti vizu. Počela je u agenciji “Front Models”, a nastavila je da sarađuje sa Amelom Radan koja joj je mnogo pomogla u karijeri.

 

Foto: Alma Ras

Foto: Alma Ras

2002. godine je pobedila na izboru “Miss Earth” na Filipinima i tako svojoj domovini donela jedinu internacionalnu krunu sa ovog izbora. Kaže da joj to nije mnogo pomoglo u manekenskoj karijeri jer su Miss i model različiti pojmovi. Trudila se da svuda promoviše Bosnu i Hercegovinu i da afirmiše modele koji su, nakon toga, imali uspeha u svetu mode.

Napravila je uspešnu karijeru radeći svuda po svetu, a najviše za italijansko tržište. Važi za uticajno ime u svetu mode jer je uspela da duži niz godina zadrži velike klijente kojima je dovoljno da njena agencija pošalje fotografije pa Džejla ne mora da prisustvuje kastinzima. Kada ugovori snimanje, otputuje dan ranije, odradi posao i vraća se svojoj porodici. Ostvarila se i kao TV voditeljka, a naziv jedne od emisija koju je vodila je “Ja biram goste”.

2012. godine je u Sarajevu otvorila školu manekenstva koja je deo modne agencije i koja se bavi edukacijom mladih. Uči ih da cene sebe i da upoznaju modni svet. Shvatila je da joj skauting dobro ide i da bi, pored manekenstva, i time trebala da se bavi. U svet je poslala modele poput: Enise Njemčević, Moni Petković, Amile Kamenjaš, Aide Kešo, Dženite Dumpor. Sa Amelom Radan je pokrenula Fashion Week u Sarajevu gde učestvuje kao specijalni gost kako bi doprinela poboljšanju domaće modne scene. Često se uključuje u humanitarne projekte koji pomažu oboleloj deci.

Iste godine se udala za biznismena Mahira Očuza koji ju je osvojio inteligencijom, šarmom, muževnošću i poštenjem. Završio je ekonomiju, a njegov otac je vlasnik lanca trgovinskih radni u Visokom i benzinske pumpe u Lukavcu. Mahir i Džejla su shvatili da imaju iste ciljeve u životu i u Opatiji su napravili predivno šerijatsko venčanje, a na ostrvu Santorini građansko venčanje. Medeni mesec su proveli na severnom Kipru. U Bosni i Hercegovini je rodila sina Omara i odlučila da sačuva matične ćelije za koje se nada da im neće zatrebati.

2014. godine je postala kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH sa željom da doprinese afirmaciji i pružanju šansi mladim i sposobnim ljudima.

dzejla-glavovic-ocuz-politika

2015. godine je preminuo Džejlin otac Fadil koga su mnogi znali kao Zija. Manekenka je bila isti otac pa su je zvali “Zijo broj dva”. Ovaj gubitak joj je teško pao jer su bili veoma bliski.

Svesna je da se, u sredini u kojoj živi, uspeh teško prašta zbog čega se distancira od ljudi sa kojima ne može da ostvari zdravu i korektnu saradnju. U budućnosti sebe vidi na jugu Francuske sa mužem, sinom i ćerkom kako žive daleko od očiju javnosti i odmaraju se od poslova kojih su se zasitili.

Džejla je visoka 180 cm i veliki je gurman. Obožava da kuva za sebe i drage ljude, a posebnu pažnju posvećuje detaljima. Od trinaeste godine posećuje kozmetičke salone i brine o koži, kosi i liniji.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close