Visoko

Džanko: “Prezadovoljan sam dosadašnjim tokom lige, za vikend nastavak takmičenja”

Profesor Admir Džanko, jedan je od članova “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom” od kojeg svi – i uprava,i svi uposleni, očekuju mnogo u nastavku odgojno-obrazovne pustolovine.
Profesor Džanko je već osam godina član prekrasnog kolektiva “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom”, a vrlo brzo je počeo sa radom na brojnim nastavnim i van nastavnim projektima sa svojim kolegama, bez kojih, kako i sam, ne rijetko, napominje, ništa od ovoga ne bi bilo moguće – jer bez jakog tima nema ni jakih pojedinaca.
Od školske 2015/16. godine profesor Džanko načelu je, još jednog, predivnog odgojno-obrazovnog, sportskog, omladini usmjerenog, projekta – Malonogometne lige “Liga 10” zaučenikeosnovnihškola.
U prvom polugodištu odigrana su četiri jako uzbudljiva kola, da bi se, početkom drugog polugodišta, nakon prvenstvene pauze, nastavila i Malonogometna liga “Liga 10”, o čijem je nastavku govorio i profesor Admir Džanko.
“O dosadašnjem toku lige mogu reći samo najbolje. Predivna djeca, sa prekrasnim trenerima i profesorima, prije svega odličnim pedagozima, prekrasno druženje subotom, utakmice na visokom nivou, kvalitetne sudije – naprosto prezadovoljan sam dosadašnjim tokom lige. Do sada smo mnogo uradili i na odgojno-obrazovnom i na sportskom planu, jer nam je cilj kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme naše omladine i usmjeravanjem kakvim lijepim aktivnostima, preduprijediti neželjene oblike ponašanja, te i mi doprinijeti razvoju zdravog i uspješnog društva.“
Da se ekipe ozbiljno i maksimalno pripremaju, da su momci ‘našpanovani’ za svaku utakmicu, potvrdio nam je i profesor Admir Džanko:

“Da, ekipe su, uistinu, maksimalno angažovane, bore se zasvaki duel, posjed lopte, i svaki bod im je jako važan. Ekipe su, uistinu, za svaku pohvalu, ali smo se i mi, “Perzijsko-bosanski koledž sa internatom”, kao domaćini, pripremili da ovaj projekat ispratimo kvalitetno do kraja u svim segmentima organizacije.
Ekipe su iskoristile prvenstvenu pauzu da se još bolje pripreme i u igraju pred nastavak sezone, te ne sumnjamo da će do kraja biti rezultatski potpuno neizvjesno. Ovu subotu (13.02.2016. godine) očekuje nas nastavak takmičenja. Igraju se, možemo reći, tri derbija. Zastor, nakon zimske pauze, podići će ekipe igrači iz Osnovne škole ‘Mula Mustafa Bašeskija’ i Nogometnog kluba ‘Bosna’ Visoko. Ovo je prilika za ekipu ‘Ratnika’ da se, nakon poraza u prošlom kolu, ponovno vrate u igru, i na pobjednički kolosijek. Za ‘Žutu flotilu’ ovo je nastavak puta ka tituli. Sve u svemu, bit će ovo sjajna utakmica, koju će vrijediti pogledati.
U drugoj utakmici nastavka sezone igra se veliki derbi dvije ekipe koje predvode karavan Malonogometne lige “Liga 10”. Ovo će biti prilika da se jedna od dvije sjajne ekipe – ili Osnovna škola “Đulistan” ili Škola fudbala “Vi-sport” Visoko – izdvoji na tabeli iza cementira na prvom mjestu. Nema sumnje da će ovo biti utakmica za fudbalske sladokusce–u kojoj nema favorita. ‘Doktori’ sa jedne strane, ‘Šampioni’ sa druge. Lopta. Sudija. 30 minuta efektivne igre. Samo uživanje u sportskom i odgojno-obrazovnom spektaklu. I, na koncu, fotografiranje sa novim liderom lige.
I u posljednjoj utakmici ovog kola nas očekuje sjajna utakmica – ‘Majstori’ iz Osnovne škole “Alija Nametak” sa Buka, u novom ruhu, sa nekoliko pojačanja, pokušat će nastaviti ispisivati ovu bajkovitu sezonu za ovu ekipicu skromnih, ali sjajnih, momaka. Na njhovom putu stoje igrači Škole fudbala “Napad je najbolja odbrana”, koji su, pod dirigentskom palicom profesora Fuada Lepića, jedno istinsko osvježenje i u segmentima sportske igre, i u cjelokupnom dojmu koji ostavljaju svojom pojavom.
Sve u svemu, očekuje nas ‘strašno’ peto kolo, sa mnogo lijepih poteza, prekrasnih golova, čvrstih duela, primjerena ponašanja, u kojem će se, na koncu, pružiti prilika našoj omladini da se iskažu i pokažu. Jer, uistinu, pokazuju da, kada im se pruži prilika, spremni su da je maksimalno iskoriste”, riječi su profesora Admira Džanke.
“Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom”, i ekipama Malonogometne lige “Liga 10”, želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku ove prekrasne sportske priče, da domaćini smognu snage i umijeća da privedu kvalitetno ovu sezonu kraju, da se djeca okoriste svim potencijalima “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom”, da se druže i da skupa izrastaju u zdrave, odgojene i obrazovane mlade ljude – kao primjer drugima da se može kada se hoće.

liga-10-koledz-ljesevo-34w

www.magazinplus.eu

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close