logo
bios

Dvorana u Zenici očarala predstavnike Evropske odbojkaške federacije

Objavljeno prije 7 mjeseci . u sri, okt 30th, 2019

Predstavnici Evropske odbojkaške federacije danas su boravili u službenoj posjeti Zenici i obišli Gradsku arenu “Husejin Smajlović” kako bi se uvjerili u uvjete kojima ova dvorana raspolaže za žensko Evropsko juniorsko prvenstvo 2020. godine koje će biti održano u augustu.Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da je sretan što Zenica kao sportski grad može ugostiti i odbojku i potvrditi činjenicu da su otvoren grad i na raspolaganju svima.

“Zadovoljan sam što će građani Zenice sada ugostiti i ove selekcije što nam ostavlja epitet sportskog grada. Sretni smo što ćemo moći gledati kvalitetnu odbojku i što će hiljade ljudi boraviti u ovom gradu od 19. augusta do 1. septembra”, izjavio je Kasumović.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić je kazao kako su oduševljeni dvoranom koja ispunjava sve uvjete i za evropsko seniorsko prvenstvo.

“Oduševljeni smo i konstatovali smo da se ova dvorana može kandidovati i za evropsko seniorsko prvenstvo. Ovaj projekt košta blizu 580.000 KM što je veoma bitno za OS BIH i Grad Zenicu. Očekujemo jake polufinalne i finalne utakmice, a ukoliko u finalu budu Poljska i Srbija sigurno će ova dvorana biti mala za sve posjetioce”, kazao je Fatić.

Dodao je da će sutra krenuti u pregovore s BHRT-om kojem će ponuditi uslove za prijenos polufinalnih i finalnih mečeva, uz uvjet da svoj signal bez naknade moraju pustiti na međunarodne televizije, a dodao je i da je Sportklub već spreman prihvatiti sve uvjete.

Izvlačenje parova bit će obavljeno u maju naredne godine, a po šest reprezentacija u Osijeku i Zenici igrat će grupnu fazu nakon čega će polufinalni i finalni mečevi biti odigrani samo u Zenici.

Predsjednica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin je kazala da im je fokus na zajedničkoj organizaciji Evropskog prvenstva za juniorke koji će se održati u BiH i Hrvatskoj.

“Uvjeti u dvorani i smještajni kapaciteti u hotelima su izvanredni. Naše kolege iz OSBiH su se pokazali kao izuzetni domaćini i ne sumnjam da će ovo takmičenje probuditi interes javnosti i privući dosta obožavatelja. Ovo je hvale vrijedna manifestacija i festival mladosti”, izjavila je Bifflin.

Prvenstvo će biti odigrano od 19. augusta do 1. septembra, a izvlačenje parova planirano je za maj 2020. godine u Zenici.

Klix

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh