Dvije bh. firme među 100 najboljih Volkswagen servisa u Evropi

Volkswagen je nagradio svojih 100 najboljih evropskih servisnih partnera sa prestižnom plaketom za kvalitet „Volkswagen Service Quality Award (VSQA)“. 

Prilikom dodjele nagrada u utorak u Drezdenu, dodijeljene su nagrade onim servisnim radionicama koje su u proteklih 12 mjeseci imale najbolju kvalitetu servisne usluge i najbolje rezultate u segmentu vezivanja kupca i njegovog zadovoljstva. Među najboljih 100 Volkswagen servisa u Evropi našla su se i 2 bh. partnera: Berlina iz Bihaća i Jelić auto iz Mostara.
Volkswagen Service Quality Award nagrada počela se dodjeljivati 2008. godine. Već petu godinu zaredom pobijedila je auto kuća Csermely iz Balatonfüred-a u Mađarskoj. Među ovogodišnjim pobjednicima našli su se i servisne radionice iz Njemačke, Engleske, Danske, Luksemburga i Slovenije, koji su po treći odnosno četvrti put nosioci ove prestižne nagrade. Zbog toga što konstantno, godinu za godinom, održavaju kvalitet na najvišem nivou, osam servisnih partnera je ušlo u tzv. „Kuću slavnih“. Kuća slavnih je novitet, radi se naime o virtualnoj auto kući u kojoj će biti objelodanjeni oni servisni partneri koji tri i više godina zaredom dolaze u izbor 100 najboljih Volkswagen servisnih partnera.
Michael Horn, direktor Volkswagen postprodaje pohvalio je prilikom dodjele nagrada čvrstu opredijeljenost učesnika ističući:„Održivi uspjeh može funkcionirati samo na temeljima izvrsne usluge i visokog zadovoljstva kupca. Do 2018. godine želimo upravo u ovim segmentima biti u samom vrhu. Obzirom na rezultate i kontinuirano pozitivan napredak, potpuno sam siguran da to i možemo“.
„Izvrstan kvalitet je odlučujući faktor zadovoljstva kupca uslugom u servisu. Raduje nas da smo i ove godine imali svoje predstavnike na ovoj svečanoj ceremoniji i da ćemo i dalje biti među najboljih 100 u Evropi“, rekao je Omer Kozadra, rukovodilac postprodaje ASA AUTO-a.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close