Duraković pozvan da odustane od ostavke

Milošević je smijenjen na prijedlog kluba odbornika SNSD-a, a smjenu su podržali i odbornici SDA i Stranke za BiH.

(Fena)

Na sjednici Skupštine Općine Srebrenica 23. rujna smjenjen je direktor JZU Dom zdravlja Srebrenica Nenad Milošević.

Milošević je smijenjen na prijedlog kluba odbornika SNSD-a, a smjenu su podržali i odbornici SDA i Stranke za BiH.

Nakon smjene Miloševića, načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković jučer je dao ostavku na tu funkciju, “jer ga nisu podržale bošnjačke stranke koje su u Skupštini Općine Srebrenica, a od kojih je tražio da ne glasaju za smjenu Miloševića”.
Duraković je izjavio da je pokušao da na sjednici Skupštine skrene pažnju odbornicima da je JZU Dom zdravlja Srebrenica servis svih građana, a ne jedne političke stranke.

”Bio sam zadovoljan radom direktora Doma zdravlja kao i većina građana s kojima sam razgovarao, pa čak i zaposlenika. Većina su bili zadovoljni kako je doktor Milošević pokušao mijenjati stanje i nije bio predmet pritisaka te stranke, SNSD-a”, rekao je Duraković.

Otkako je smijenjen predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Radomir Pavlović, na inicijativu Durakovića, započela su, tvrdi Duraković, i previranja u Skupštini Općine Srebrenica, “jer taj čovjek nema interes da u Srebrenici život funkcionira normalno”.

”Nakon njegovog odlaska, on je počeo činiti sve kako bi nanio štetu kako meni, načelniku Općine tako i ovom gradu. Na primjeru Doma zdravlja se pokazalo da su politike osobnih interesa onih koji vode te politike prevladali interes lokalnih građana koji žive u Srebrenici”, rekao je Duraković.

On kaže da su se “Hamdija Fejzić, predsjednik Općinskog odbora SDA i Radomir Pavlović, predsjednik Općinskog odbora SNSD-a dogovorili uništiti Srebrenicu svojim političkim potezima, i ja želim presjeći ovakav koncept politike i konačno povesti ovaj grad ka boljem”.

Hamdija Fejzić, predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica tvrdi da ta stranka, koja je podržala Ćamila Durakovića kao neovisnog kandidata na lokalnim izborima za načelnika Općine Srebrenica 2012. godine, nema ništa protiv Durakovića i da su do sada relativno dobro surađivali.

”Izvršni odbor SDA Srebrenica je donio odluku da podrži inicijativu o smjeni direktora JZU Dom zdravlja Srebrenica, i ne vidimo ništa sporno u tome. Skupština Općine imenuje i razriješava direktore, tako da ne znamo zašto se načelnik toliko zalaže za direktora te zdravstvene ustanove. On je izvršna vlast i treba se tim baviti. Kod formiranja vlast na svim nivoima u državi političke stranke koje su u vlasti i kojima su građani dali povjerenje se dogovaraju oko postavljanja kadrova, tako je slučaj i u Srebrenici”, rekao je Fejzić.

On navodi da se Duraković i prije “ultimativno ponašao te da to ne vodi Srebrenicu nigdje”.

”Durakovića pozivamo da odustane od ostavke, i da u budućnosti radimo svi za boljitak Srebrenice i njenih građana”, rekao je Fejzić.
Za sutra su najavljeni protesti ispred zgrade Općine Srebrenica u znak podrške Durakoviću.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close