-TopSLIDEBiHPolitika

Duraković na čelu SO Srebrenica, Fejzić zamjenik Grujičića

Na danas održanoj sjednici Skupštine općine Srebrenica za predsjednika SO izabran je Ćamil Duraković, a za zamjenika načelnika izabran je Hamdija Fejzić.

“Dogovorom svih partijskih subjekata ove općine, prevazišli smo dosadašnja nesuglasice. Izabrani čelnici ove općine moraju opravdati povjerenje građana. Sa političkim iskustvom dat ću sve od sebe za dobru saradnju sa svim općinskim funkcionerima i uposlenicima lokalne zajednice”, istakao je Duraković.

Koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti jučer su u Srebrenici potpisali predstavnik lokalnog SNSD-a Radomir Pavlović i odbornici incijative “Moja adresa Srebrenica”. Predsjednik kluba odbornika “Moja adresa Srebrenica” Zulfo Salihović kazao je da koalicionim sporazumom se obavezuju dva politička bloka na zajednički rad i saradnju u Skupštini općine Srebrenica.

Nakon što je Ustavni sud BiH odbio apelaciju “Moja adresa Srebrenica” odlučili su sklopiti dogovor koji se navodno tiče ekonomskih pitanja i životnih problema povratnika, u suprotnom bi se blokirali procesi u ovoj lokalnoj zajednici.

No u dogovor oko “ekonomskih pitanja” nekako su se uklopile i pozicije Durakovića, Fejzića i drugih. 

Patria

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close