Visoko

Dr. Osmanagić upriličio promoviju deset knjiga iz ciklusa „Alternativna historija“

U parku „Ravne 2“ u subotu 15.06.2024. godine je upriličena prezentacija deset knjiga iz ciklusa „Alternativna historija“ dr. Semira Osmanagića. U pitanju je ograničeni tiraž koji sadrži deset knjiga dr. Osmanagića, među kojim su i izdanja koja se po prvi put pojavljuju u štampanoj formi, ali i neka izdanja koja su bila rasprodana.
– Neke knjige su stare nekoliko godina, neke su nove, neke su neobjavljenje, neke rasprodane, a nekih još ima u prodaji. Ideja je da ciklus od 20 knjiga koliko sam napisao izdam u ove dvije godine. Prvih deset ove godine što i činim, a ostalih deset naredne godine. „Alternativnu historiju“ sam počeo da pišem prije nekih 25 godina i sve ove godine su nastajale ove knjige, koje su značile prije svega moj razvoj, i intelektualni, i naučni, i duhovni, i arheološki i emotivni. Puno sam naučio za sve ove godine, zapravo svaka moja knjiga je bila pisanje, traganje i učenje. – kazao je dr. Osmanagić na početku ove zanimljive prezentacije. Nakon uvodnog govora uslijedilo je i pojedinačno predstavljanje svih deset knjiga.
„Alternativna historija“ se sastoji od deset knjiga i to „Drevna historija iza zavjese“, „Tragovima Atlantide“ koja se prvi put pojavljuje u štampanom obliku, zatim najtraženiji rukopis već dvadeset godina knjiga „Putevi duše“, tri knjige čija su ranija izdanja rasprodana, „Misterija Anasazija“, „Energetske tačke Planete“, kao i „Meditacija na svetim mjestima Planete“, aktuelna knjiga „ Neočekivane arheološke lokacije Izraela i Palestine“, te bestseller „Moja priča“, najnovija knjiga „Moj razgovor s vještačkom inteligencijom“ i „Kosmička misija Maja“.
Video prilog sa prezentacije knjiga pogledajte na službenom kanalu Press službe Fondacije: https://www.youtube.com/watch?v=Nij5EgKWK3E
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close