Dr. Mustafa Cerić na Bobovcu: Ovo je naše vrijeme

„Bosne će biti onoliko koliko su Bošnjaci svjesni svoje državnosti“, poručio je dr. Mustafa Cerić pred više stotina okupljenih simpatizera na predizbornom skupu u kraljevskom gradu Bobovcu u srijedu.

„Naš je cilj imati jak narod, jer samo jak narod može imati jaku državu, a jaka država garant je slobode, vjere, budućnosti. Jeste li spremni za državu u kojoj nećemo morati hodati pognute glave?“, naglasio je dr. Cerić.

I ovom prilikom istakao je važnost političkog ujedinjenja Bošnjaka, naglasivši da razjedinjenost zarad sitnih interesa mora biti prekinuta.

„To mora stati. Ovo je naše vrijeme, naš novi početak. Ovo nije sahrana, već novo rođenje Bosne i Bošnjaka“, rekao je dr. Cerić.

„Zato smo mi ovdje, glas svakog Bošnjaka širom Evrope, Sandžaka, Kosova, Makedonije. Naš cilj je da ujedinimo Bošnjake u našoj domovini, da budemo slobodni Bošnjaci, Bosanci, građani Bosne i Hercegovine, u Europi i cijelom svijetu“, naglasio je dr. Cerić.

Također je naglasio da podjele i politička prepucavanja najviše osjeti upravo narod, dok država tone u krizu, a broj nezaposlenih, siromašnih i gladnih raste.

„Umjesto što političke stranke novce troše na kampanje, bolje bi im bilo da daju za sirotinju, za stare, za one što gladuju i prose. To je naša moralna dužnost“.

„Stojim pred vama, iskrena srca, kao jedan od vas, da svom narodu ponudim ono što znam i umijem, a moj narod će procijeniti da li je to ono što mu treba“, poručio je dr. Cerić, te pozvao okupljene da na izbore izađu čista srca i glasaju po vlastitoj savjesti.

„Sačuvajmo zemlju i uredimo državu“, naglasio je dr. Cerić.

Prisutnima se, među ostalima, obratio i Edhem Bičakčić, koji je poručio da Koalicija Snaga Bosne, koju čini šest političkih stranaka, daje punu podršku dr. Mustafi Ceriću.

Ured za odnose s javnošću

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close