BiHKolumnePolitika

Dr. Goran Kovačević: Okovi narodu, sloboda vlastodršcima

Okovi narodu, sloboda vlastodršcima

Piše : Dr. Goran Kovačević
(nap.ba)

Malo nas dijeli da stavimo znak jednakosti između policajca i kriminalca. Ovo nam puno govori o našoj sigurnosti, o opstanku, o životu i smrti, o sigurnosti naše imovine.

Danas, slobodno možemo reći da u nomenklaturi zanimanja postoji zanimanje profesionalni kriminalac – osoba koja bez obzira na stručnu spremu, stepen obrazovanja, vještine i funkciju koju obavlja u sistemu države, napada na život i imovinu ljudi. Pri tome je „na budžetu“.

Ali ne treba biti na kraj srca, ja vjerujem da su uhapšeni pripadnici MUP – a Republike Srpske, u toku radnog vremena, obavljali časno i pošteno svoje dužnosti, šta su radili u slobodno vrijeme, dok su se odmarali od obaveza koje su im nametnuli tiranski građani, mi ne bismo smjeli da raspravljamo.

Opljačkali 600 hiljada/tisuća konvertibilnih maraka koje su transportirane iz BiH u Hrvatsku. Ovo je sugeriranje da su uradili nešto loše. Oni su, ustvari, uradili dobru stvar jer nisu dopustili da novac napusti državu, nego su ga zadržali i vratili u platni promet Bosne i Hercegovine. Treba im podijeliti kakva priznanja i značke od nekog plemenitog metala, ipak su štitili državu.

Pohvalu treba odaslati organima koji su izvršili sigurnosne provjere za odnosne pripadnike MUP – a, hvala vam jer niste radili svoj posao. Posao nije radio ni Ministar unutrašnjih poslova RS, pa i njemu šaljemo pohvalu, jer u specijalnoj policiji ima ovakve patriote.

Posebno priznanje treba dati Predsjedniku RS i Predsjednici Vlade RS jer su uspjeli donijeti do sada najbolji zakon o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima, na ovim prostorima od Kraljevine Jugoslavije do danas.

Dodatno, nesebičnim zalaganjem su uspjeli kriminalizirati cijeli sistem vlasti i horizontalno i vertikalno, uvodeći visoke standarde u djelovanje svake institucije. Građani RS mogu biti samo nepravedni i reći da vlast nije dobra, evo neka mi neko kaže da nije opljačkan, to bi bila gnusna laž, dakle vlast radi svoj posao profesionalno.

Eh, žao mi je što su ovi predstavnici vlasti u mojoj zemlji, a ne u zemlji nekog našeg neprijatelja.

Narodu, kojim ovi vladaju, ni pakao neće teško pasti.

Naravno, sad moramo uvesti i novi pozdrav: OKOVI NARODU, SLOBODA VLASTODRŠCIMA.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close