DR. CERIĆ: OSIGURATI BUDUĆNOST MLADIMA

Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozvao je, na predizbornom skupu u Goraždu u utorak navečer, mlade da ostanu u svojoj zemlji i u njoj grade svoju sreću i budućnost.

 

„Mladi su budućnost naše zemlje. Teško mi je gledati kako odlaze u tuđinu. Drago mi je ipak, što u svijetu pokazuju i dokazuju koliko mogu, koliko su pametni i sposobni, kako su spremni izboriti se za svoje bolje sutra. Baš tako se trebaju potruditi i u vlastitoj zemlji, a mi im u tome trebamo pomoći“, rekao je dr. Cerić.

 

Osim što su im davali lažna obećanja i lažne nade, dodao je on, političari na vlasti nisu učinili ništa da pomognu mladima.

 

„Umjesto da se pobrinu i mladima osiguraju uvjete za kvalitetno školovanje, za rad, za sretnu i sigurnu budućnost, oni im nude političke intrige, zastrašuju ih drugima i drugačijima i druge i drugačije krive za sve što ne valja. Mlade treba podržati, sa mladima raditi, izgrađivati. Ti mladi su i naša djeca. Stoga, pomozimo našoj djeci!“, naglasio je dr. Cerić.

 

I primjer odnosa prema mladima, dodao je, primjer je nepostojanja morala u politici.

 

„Umjesto da se bave konkretnim problemima ovog društva, političari na vlasti preokupirani su isključivo vlastitim interesima i u potpunosti zaokupljeni čuvanjem stolica koje su dobili lažima i podvalama. Ponovo pokušavaju isto, a kada ih upozore naši prijatelji iz svijeta, onda i prijatelje nazovu dušmanima. To nas ne vodi u bolje sutra“, zaključio je dr. Cerić.

 

Dr. Cerić je i ovom prilikom pozvao Bošnjake na jedinstvo, naglasivši da se država ne može graditi na svađama, podjelama i prebacivanju krivice na druge.

 

„Sudbina je u našim i samo našim rukama, samo što toga moramo postati svjesni. Tek tada ćemo, zajedno sa drugim narodima, moći izgraditi modernu, prosperitetnu i sretnu Bosnu i Hercegovinu, spremnu za euro-atlantske integracije. Samo na taj način možemo sačuvati zemlju i urediti državu“, poručio je dr. Cerić.

 


Ured za odnose s javnošću

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close