DR. CERIĆ: IZBOR JE VAŠ – ILI DRŽAVNIK ILI PODANIK

„Izbori 12. oktobra nisu obični izbori. Na njima biramo hoćemo li sadaku ili nafaku. Na njima odlučujemo ili Bosna ili ništa, ili biti ili ne biti“, rekao je dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nakon Bobovca, Mila, Jajca i Bihaća, dr. Cerić je nastavio niz posjeta historijskim mjestima od posebnog značaja za našu zemlju i njene narode, predizbornim skupom održanim u četvrtak pored kule Huseina Kapetana Gradaščevića u Gradačcu.

„Bošnjaci moraju postati svjesni sami sebe i svoje snage i rješenja ne trebaju tražiti od Porte. Trebaju se ugledati na Huseina Kapetana Gradaščevića i pokazati odlučnost da sačuvaju svoju nezavisnost, da sačuvaju ponos i obraz svoga naroda“, rekao je dr. Cerić, osvrčući se na trenutne odnose aktuelnih bošnjačkih lidera sa Turskom.

„Odavde iz Gradačca želimo poručiti Porti, sada u Ankari, da ne dijele bošnjački narod i da ne biraju ko će nam biti prvi. Nemojte nam birati ni ulemu, ni političare, ni begove, ni age. Nemojte kavgu zametati. Mi znamo ko je u Bošnjaka državnik, a ko nije“, naglasio je dr. Cerić.

I ovom prilikom, sa mjesta od izuzetnog historijskog značaja za Bošnjake, dr. Cerić je pozvao bošnjačke političke lidere, kandidate za bošnjačkog člana državnog Predsjedništva, kao i bošnjačke uglednike i intelektualce, da zajedno sjednu za stol i popiju kahvu.

„Pozivam ih, a vi procijenite hoće li i ko će doći. Samo jedna takva ahva vrijedila bi više od kredita Međunarodnog monetarnog fonda ili pomoći prijateljskih zemalja“, zaključio je dr. Cerić.

Ured za odnose s javnošću

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close