Dr. Cerić čestitao pobjednicima: Izbori su prošli, počnimo raditi

zbori su prošli. Rezultati su tu i vrijeme je da sa oštre predizborne retorike pređemo na konkretne korake, korake koji će našu zemlju izvesti iz krize, korake za dobro svih naroda koji u njoj žive, korake koji će nas odvesti u NATO i Evropsku uniju – poručio je dr. Mustafa Cerić, čestitajući svima koji su odlukom birača izabrani na funkcije na državnom, entitetskim i kantonalnim nivoima vlasti, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Dr. Cerić također naglašava potrebu što skorijeg formiranja vlasti, kako bi bili stvoreni preduvjeti za rad institucija i otvorena nova šansa da bude urađeno sve ono što je propušteno u protekle četiri godine, ali i mnogo više, kako bi Bosna i Hercegovina bila vraćena na stabilan put ka NATO-u i Evropskoj uniji.

– Čestitam svim pobjednicima izbora. Čestitam i novoizabranom bošnjačkom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću i nadam se da će svoju časnu funkciju ozbiljno shvatiti. Nadam se da će se istinski potruditi da Bošnjacima, ali i svim drugim narodima u našoj zemlji, osigura mir, sigurnost, stabilnost i prosperitet, baš kako je i govorio tokom predizborne kampanje – rekao je dr. Cerić.

Posebno je čestitao i zahvalio se svim svojim biračima.

– Posebno se zahvaljujem svima koji su svoj glas darovali meni. To su dragulji koje cijenim i koje neću zaboraviti. To mi je podstrek da se nastavim zalagati za sve ono što sam kroz kampanju i promovirao, a to su vrijednosti koje moramo vratiti na domaću političku scenu – red, rad, razvoj, jednakopravnost, euroatlantske integracije, moral, borba za čast, dostojanstvo i dignitet bošnjačkog, ali i svih drugih naroda u našoj zemlji, borba za očuvanje Bosne i Hercegovine i vraćanje njenog ugleda u svijetu – naglasio je dr. Cerić.

Također je poručio svojim biračima da je ovo tek početak.

– Ušao sam u politiku, pokrenuo neke procese, koji bi nam svima trebali biti od koristi, a ponajviše našoj zemlji, državi Bosni i Hercegovini, i ne povlačim se. Spreman sam da zajedno gradimo bolje sutra – kazao je dr. Cerić.

NAP

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close