Kultura življenjaLifestyle

„Domovina u mome srcu“

„Domovina u mome srcu“

 Izvor: Vrtic Sretno Djetinjstvo

Još jedan izvanredan program izveli su virtuozni mališani iz Predškolske ustanove „Sretno djetinjstvo“.

Bijaše to svojevrsna oda ljubavi spjevana našoj miloj domovini Bosni i Hercegovini.

U dupke ispunjenom prostoru Multimedijalne sale Općine Ilidža, uz podršku brižnih roditelja, maleni talentirani umjetnici, ti veliki mali ljudi, dokazali su, još jednom, svojom prekrasnom izvedbom i nevjerovatnom posvećenošću, da zaslužuju veliku pozornicu kako bi iskazali svoj potpuni potencijal.

Jer, djeca su svjetiljke budućnosti i mostovi ljubavi.

Djeca su naša najveća sreća, a njihov iskreni osmijeh je naša najveća nagrada. Oni su otkinuti od nas, oni su naši koraci, naš glas i naša nada – oni su naš vascijeli život.

I tako, posve lagano, kao leptirov let, izredaše se tačke u mozaiku prekrasne priredbe povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Svi skupa, u jednom predivnom ambijentu, obojenom ljubavlju i nevjerovatnom energijom, poklonili su tako pregršt ljubavi, ljepote i iskrene dječije dobrote svojoj jedinoj domovini na dar, od srca.

No, sve što je lijepo kratko traje.

Prekorači se i ovaj most ljubavi, i vrijeme se tiho, poput pijeska pustinjskog, prosu iz ruku.

Još jedna prekrasna priredba je iza nas, još jedno prelijepo druženje, još jedan sitan, ali jako vrijedan, dar našoj domovini, pružen sa ljubavlju.

A pred djecom „Sretna djetinjstva“ su puti novi pruženi.

Valja se držati čvrsto jer na putovanju života ih čekaju brojne prepreke koje valja prekoračiti. A samo kvalitetnim odgojno-obrazovnim radom i iskrenom saradnjom naša će djeca, ruže našeg ružičnjaka, sutra biti nosioci bajraka uspjeha, svjetiljke istine, pravde i ljubavi.

Hvala mnogo, od srca, svim vrijednim odgajateljicama na uloženom trudu i neograničenoj ljubavi prema ovom plemenitom pozivu.

Hvala mnogo, od srca, cijenjenoj direktorici, i vascijeloj upravi, na svesrdnoj pomoći i iskrenoj podršci, te ukazanom povjerenju, da skupa koračamo stazama dunjaluka.

Hvala mnogo, od srca, i predivnim roditeljima na bezrezervnoj podršci koju nam pružaju.

A velika i sretna porodica „Sretna djetinjstva“ će i dalje, nošena podrškom, ići ka ispunjenju svoje misije – da svaki mališan u  „Sretnom djetinjstvu“ bude istinski sretan.

Jer, samo onda kada su djeca sretna, tada sretni smo i mi.

 

P.S. Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine, od srca!

 

Foto: Nudžejma Kurtić

Tekst:Admir Džanko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close