BiHPolitika

Dokaz da Dragan Čović otvoreno laže javnost u BiH

Dragan Čović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine na press konferenciji u Mostaru decidno je rekao da on nije imao usaglašen tačan termin sastanka sa Bakirom Izetbegovićem i zato nije došau Konjic.
“Nismo se usaglasali oko termina, bila je varijanta utorak ili srijeda da bi ja ostao zatečen na vijest o terminu u Konjicu. Izetbegović i ja se nismo čuli od petka kada smo se razišli, niti posredno niti na bilo kakav način. I mislim da je to iz mog kabineta korektno rečeno”, kazao je Čović.
Međutim, Dragan Čović je zanemario činjenicu da u ovoj državi ima i onih koji se ne daju tako lahko prevariti. Evo dokaza da Čović otvoreno laže. On je u intervjuu za list Oslobođenje u ponedjeljak, dan prije spornog sastanka u Konjicu, izjavio sljedeće.

“Mi već duže vrijeme imamo problema u funkcioniranju kako izvršne, tako i zakonodavne vlasti, i na razini BiH, jednako tako u FBiH. Upravo u taj spomenuti petak gospodin Izetbegović i ja smo dogovorili, ne znajući za ovaj sastanak njega i Dodika, da u utorak poslijepodne imamo sastanak dvije stranke i da to svoje partnerstvo provjerimo na način da pogledamo šta imamo u svojim agendama i šta od toga provodimo, gdje kršimo dogovor, gdje se preglasavamo. Taj sastanak trebao je biti održan u nazočnosti gospode Zvizdića i Bevande, gospodina Novalića i gospođe Milićević, te mene i gospodina Izetbegovića”.

Ovakvo ponašanje lidera hrvatske politike u BiH je za svaku osudu.

saff.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close