Dok su Moon i Inzko skrušeno pješačili Izetbegović i Komšić htjeli helikopterom u Potočare!

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas se sa dženaze srebreničkim žrtvama u Potočarima vratio helikopterom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Kako saznaje naš portal, Izetbegović i Željko Komšić su, prema informacijama našeg portala, planirali i doći na dženazu i komemoraciju u vojnom helikopteru.

To im je, na njihov zahtjev, omogućilo Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage, kojima su vrhovni komandat, ali su se ispriječile vremenske prilike pa su morali otići luksuznim automobilima. No, kako nam je potvrđeno iz izvora u Ministarstvu odbrane BiH, samo je Izetbegović odlučio da ipak leti helikopterom, koji je samo za njega došao u Srebrenicu.

No, veliko je pitanje zašto su Izetbegović i Komšić uopće planirali na ovaj način doći u Potočare, kada već danima u počast žrtvama građani BiH, međunarodni zvaničnici i strani državljani dolaze skrušeno pješke, u konvojima, na biciklima ili motorima…

Dok je američki ambasador Patrik Mun (Moon) predvodio Marš mira, u njemu učestvovao i visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko), dok su hiljade učesnika tri dana pjesačili prema Potočarskom mezarju, dotle su Izetbegović i Komšić planirali helikopterski let u Srebrenicu!

Nakon što su na ispraćaju posmrtnih ostataka sebi ispred Predsjedništva BiH prostrli crveni tepih, ovaj skandal sa dolaskom helikopterom zračnih snaga BiH, dodatni je šok i uvreda za žrtve i sve građane BiH.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close