LifestyleShowbiz

Dok čeka na presađivanje srca pobjedio na Eurosongu

Predstavnik Portugala Salvador Sobral, pobjednik je 62. Eurosonga. Pjesma i interpretacija ovog 27-godišnjeg mladića “Amar Pelos Dois” tužna je sama po sebi, a nema osobe koja nije zaplakala u Kijevu kada je čula Salvadorovu tešku životnu priču.

Prema nezvaničnim informacijama, hrabri Portugalac navodno čeka na presađivanje srca, ali nije želio da se to zna kako ga ljudi ne bi sažaljevali…

Odmah nakon proglašenja pobjednika, njegovu tužnu priču prenijeli su “The Sun”, “Mirror”…

Informacije iz Kijeva govore da Salvador nije uopće bio na probama Eurosonga, gdje se pojavljivala njegova sestra Luisa, koja je inače kompozitorka.

Salvador je bio u Lisabonu i čekao dozvolu ljekara da napusti  državu.

– Njegov ljekarski tim je u Portugalu i on ne može odsustvovati iz zemlje toliko dugo. Članovi komisije Eurosonga složili su se s tim, pa sam ja umjesto njega bila na dvije probe – otkrila je Luisa.

Svoj muzički talent Salvador i njegova sestra Luisa, koja je ujedno i autorica pobjedničke pjesme,  pokazivali su već kao djeca.

Tako je Salvador već s 10 godina nastupao na većim dječjim muzičkim takmičenjima.

Već 17 godina kasnije, u 27. godini, njegov glas i trud doveli su ga do predstavljanja Portugala na Euroviziji.

Salvador jel studirao psihologiju, ali je njegova strast za muzikom preuzela i on se pokazao kao jedno od velikih obećanja portugalske i španske muzičke scene.

Dok je živio u Sjedinjenim Američkim Državama i Barceloni, gdje je studirao u prestižnoj školi Taller de Musics, izvodio je više muzičkih projekata.

Sam za sebe kaže da je jednostavan, iskren, emotivan i vrlo spontan.

Sada ga, nakon pobjede, čeka najveća bitka u životu – operacija srca.

Vjerujemo da će i tu izaći kao šampion, baš kako je i u Ukrajini pokazao da je pobjednik.

(Avaz)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close