PolitikaRegion

Dodikova veličina mjeri se količinom gluposti

Lider LDP-a Srbije Čedomir Jovanović ponovo nije štedio na riječima kada je riječ o predsjedniku SNSD-a Milioradu Dodiku, koji je aktuelni član Predsjedništva BiH.

Na upit da li je Dodik posljednji veliki srpski državnik, Jovanović je rekao “on je velik onoliko koliko je bio veliki američki tenk na kojem je došao u Banjoj Luci na vlast 1996. ili 1997”. 

“Njegova veličina se mjeri količinom gluposti koju je ostavio. Često putujem kroz pustu i nesrećnu Republiku Srpsku. Kakav je to div i junak. Ne da mira srpskim kostima po Jasenovcu, mene zajedno s Kusturicom proglašava izrodom da bi njih dvojica jadni s ustašama pravili koaliciju, silujući Srbe po Drvaru i Grahovu da svi glasaju za HDZ i Čovića koji je uspeo da otera Aleksu Šantića iz Mostara i bulevar nazove imenom Mileta Budaka. Kakva fantastična koalicija! Ofucane Srbende kojima smeta što im je koalicioni partner ostao pred vratima predsjedništva, jer sam ja stao uz Komšića koji je uspio tu grotesknu trojku da prestigne”, rekao je Jovanović za Blic.

Upitan da li ga je makedonski premijer Zoran Zaev zvao da mu bude savjetnik, kazao je da se u istom trenutku sreo sa Zaevom i zamolio Željka Komšića da se kandiduje u BiH. 

“Nisam pomagao njima, ja sam to radio jer pomažem zemlji. Pozvao sam Zaeva i zamolio ga da da izjavu o onoj gluposti o paktu svih protiv Srbije i on je to uradio”, rekao je on.

“Moja jedina želja je da Makedonija i BiH razumiju šta Srbija pokušava da uradi i podrže Srbiju ako se eventualno postigne neki dogovor oko Kosova. Mog naroda u Makedoniji gotovo da nema, u BiH se suočava i s kaznom koju nije zaslužio. Dodikova pojava u Sarajevu će i najdobronamernije uvjeriti da smo beznadežan slučaj”, kazao je Jovanović.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close