Dodikova podrška Izraelu je nemoralni pokušaj da se opravda srpski genocid!

Dodikova podrška Izraelu je sramota za čovječanstvo, jer je licmjerna i provokativna sa ciljem da opravda srpski zločin genocida u Srebrenici, izjavio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Nakon što je čelnik manjeg entiteta uputio pismo podrške izraelskom rukovodstvu izazvašvi burne reakcije zatražili smo i komentar od dr. Cerića.

– Prije današnje podrške Izraelu, Dodik je trebao poslušati jučerašnju izjavu Branka Lustiga, Jevreja, čuvenog svjetskog filmskog producenta, koji je rekao: “Srebrenica se ni po čemu ne razlikuje od velikog genocida koji je počinjen u Aušvicu…” Podsjećamo da genocid u Srebrenici nisu počinili nikakvi islamski teroristi, nego srpska vojska i policija – kaže dr. Cerić komentirajući Dodikovo pismo.

Zbog, kako je reka, srpskog genocida nad Bošnjacima muslimanima u Sreberenici preživjeli genocida iz Aušvica se zgražavaju.

– Zato je Dodikova podrška Izraelu nemoralni pokušaj da se opravda srpski genocid kojeg je cijeli svijet osudio. Umjesto podrške sukobu u Svetoj zemlji, mi pozivamo na mir te pravedno i trajno rješenje za sve narode na Bliskom istoku – dodao je dr. Cerić u izjavi za NAP.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close