Dodik sedeo dok se intonirala himna Bosne: Nosite se svi dođavola!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik odbio je da ustane dok se intonirala himna Bosne i Hercegovine na prijemu koji je u Sarajevu upriličio ambasador Rusije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko

(novosti.rs)

Predsednik Republike Srpske poručio da mu smeta što Bošnjaci tvrde da je Srbija bila agresor tokom prošlog rata, dok u Dejtonskom sporazumu piše da je to bio nesrećni sukob u regiji: “Ne dolazim u Sarajevo da stojim ispod table gde piše – atentat izvršio srpski agresor”

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik odbio je da ustane dok se intonirala himna Bosne i Hercegovine na sinoćnjem prijemu koji je u Hotelu “Europa” u Sarajevu upriličio ambasador Rusije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko.
Na početku je intonirana himna Bosne, a dok su svi ustali i mirno stajali, Dodik je krenuo prema obližnjim foteljama i seo.
Dodika su novinari zasuli brojnim pitanjima, što je njega vidno iznerviralo, pa ih je sve poslao dođavola.
Posebno mu je zasmetalo pitanje o obeležavanju stogodišnjice Prvog svetskog rata, a usput je poručio da mu smeta što Bošnjaci tvrde da je Srbija bila agresor tokom prošlog rata dok u Dejtonskom sporazumu piše da je to bio nesrećni sukob u regiji.

Dodik je poručio da niko iz Republike Srpske neće prisustvovati obeležavanju 100 godina od Sarajevskog atentata koje organizuju vlasti u Sarajevu, jer je reč o politizaciji tog događaja.

Napomenuo je da obeležavanje 100 godina od Sarajevskog atentata u Sarajevu organizuju lokalne strukture vlasti i da to nema podršku unutar cele BiH.
Dodik je ukazao na činjenicu da su uklonjene stope Gavrila Principa s mesta atentata, i istakao da nema nameru da dolazi u Sarajevo ispred table na kojoj piše da je atentat “izvršio srpski agresor”.

Ukoliko je nekome stalo da još jednom BiH predstavi na pogrešan način, neka organizuje obeležavanje 100 godina od početka Prvog svetskog rata u Sarajevu – poručio je Dodik.

Izvor: Telegraf.rs

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close