BiHPolitika

Dodik: Nadam se da će BiH biti stabilna i mirna

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.

Istakao je da RS ne dovodi u pitanje dejtonski okvir BiH, već “nasilje visokih predstavnika kojima je mijenjan taj sporazum”.

U svom obraćanju prisutnima na prijemu u Kasarni „Kozara“, povodom pravoslavnog Božića, poželio je srpskim pripadnicima Oružanih snaga (OS) BiH sretnim i “Dan RS“, koji je neustavnim osporio Ustavni sud BiH.

Kazao je da se u OSBiH, “koje su stvarane da manifestuju jednu vrstu zajedništva, baštini i tradicija bivše Vojske RS-a, te da nema kompromisa kada je u pitanju stvaranje i postojanje RS”.

– RS nije inat, već želja i volja srpskog naroda – kazao je Dodik uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.

On je u kasarni „Kozara“, gdje je organiziran prijem povodom pravoslavnog Božića, izrazio uvjerenje da će na ovim prostorima biti očuvan mir te istakao da svima u BiH treba razgovor.

Predsjedavajući Predsjendištva BiH Mladen Ivanić rekao da se nada da Oružane snage BiH u narednom periodu neće imati potrebu za interventacije, pa ni zbog elementranih nepogoda.

Ivanić se obratio oficirima koji obilježavaju Božić, ističući da je to praznik mira.

– Nadam se da ćete imati manje posla, da neće biti sukoba, elementranih poplava i da ćemo svi živjeti normalno – rekao je Ivanić.

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić istakao je da svi treba da živimo u miru i slozi.

– Crkva propovjeda mir i jednakost među ljudima. Čovjek se ostvaruje u zajednici i samo kroz nju ima punoću življenja – dodao je Jerinić, u kasarni „Kozara“, gdje je organiziran prijem povodom pravoslavnog Božića.

Prijemu su prisustvovali zvaničnici RS-a predvođeni predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, predstavnici Oružanih snaga BiH koje je predvodio načelnik Zajedničkog štaba OSBiH Ante Jeleč.

Komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH s komandama i jedinicama u kasarni “Kozara” u Banjoj Luci organizirala je prijem povodom tog pravoslavnog praznika, čiji domaćin je zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić.

Počasna jednica Oružanih snaga BiH prethodno je u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci predala raport predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, koji prisustvuje prijemu povodom pravoslavnog Božića.

( FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close