“Dodik će pobjeći u Rusiju, neka pasoš deponuje u policiju!”

Nosilac liste Koalicije “Borci za novu politiku” za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Tihomir Gligorić pozvao je Milorada Dodika, kandidata SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske, da svoj pasoš preda policiji ili Tužilaštvu Republike Srpske, kao garanciju da neće napustiti zemlju nakon poraza na izborima, piše agencija Patria.

– Imamo saznanja da će odlazeći predsjednik RS-a Milorad Dodik otići u Rusiju. On intenzivo već radi na pronalsku mjesta i lokacija gdje bi otišao. Izvjesna je Ruska Federacija iako je u opticaju bio i Izrael.  A, sve to radi sa ciljem da izbjegne odgovornost za pljačku koju su on i SNSD svih ovih godina činili. Ne bih mogao da govorim o detaljima, ali sam ga zato pozvao da preda psaoš, ako on toliko voli RS kao što kaže, ako je on najveći patirota, ako on jedini brani RS svim sredstavima ma šta pod tim mislio. Pozivam ga na politički izazov i rok je 24 sata – kaže Gligorić za Patriu.

Također, Gligorić kaže da ima pouzdana saznanja da će neki od tajkuna već prije izbora otputovati u Rusiju.

– Dvojica njegovih tajkuna će od 7. do 10. oktobra otputovati i čekat će ishod izbora. Ukoliko Dodik izgubi oni se neće vraćati u RS. Imam pojedinačne informacije o njegovim bliskim saradnicima, tajkunima kojima je preko namještenih tendera davao novac iz budžeta. Ovo nije predizborna retorika on ima diplomatski pasoš, a on će se nakon izbora odlučiti napustiti RS – dodao je Gligorić, tvrdeći da ima i dokumentaciju.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close