Dodijeljene nagrade za uređenje školskog dvorišta

U periodu od 01.05. do 31.05.2013. godine Općinska služba za prostorno uređenje, imovinsko-pravne, geodetske, stambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline, a u cilju jačanja ekološke svijesti učenika, uputila je Javni konkurs za učešće u takmičenju za uređenje školskog dvorišta.

Konkurs je upućen svim osnovnim školama na području općine Visoko, a nakon provedene I faze, odnosno prijave na konkurs, pozivu su se odazvale samo tri osnovne škole s vangradskog područja i to: O.Š. «Musa Ćazim Ćatić» Veliko Čajno, O.Š. «Mehmedalija Mak Dizdar» Dobrinje i O.Š. «Alija Nametak» Buci.

Tijekom II faze ove tri osnovne škole su provodile plan aktivnosti koji su dostavile s prijavom na konkurs. Nakon zaršetka II faze Stručna komisija iz Općine Visoko je pristupila obilasku prijavljenih škola i ocjenjivanju provedenih aktivnosti. Komisija je nakon razmatranja i utvrđivanja stanja na terenu ocijenila sve učesnike i rangirala ih na sljedeći način dodijelivši im novčane nagrade:

1. mjesto O.Š. «Alija Nametak» Buci – 300,00 KM

2. mjesto O.Š. «Mehmedalija Mak Dizdar» Dobrinje – 200,00 KM

3. mjesto O.Š. «Musa Ćazim Ćatić» Veliko Čajno – 100,00 KM

 

Nagrade za najuspješnije su osigurane iz Fonda za zaštitu okoline općine Visoko za 2013. godinu.

Općina Visoko na čelu s Općinskom načelnicom Amrom Babić čestita učenicima na pokazanom trudu i želi im još mnogo uspjeha u daljem radu.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close