-TopSLIDEOstali sportoviSport

Doboj: Sugrađani priredili sjajan doček budućoj nadi bh. tenisa

Nova nada bh. tenisa i član Teniskog kluba Doboj Marko Maksimović, nakon osvajanja Tennis Europe Masters u Monte Carlu za igrače do 16 godina svečano je dočekan u svom gradu uz aplauze svojih sugrađana i porodice.

Nakon što su Maksimović i njegov trener Denis Spahić napravili historijski rezultat bosanskohercegovački tenis, danas su na oduševljenje mnogobrojnih Dobojlija nagrađeni prigodnim dočekom u svom matičnom mjestu.

Na putu do finala Maksimović je prvo izbacio drugog nosioca na turniru, češkog tenisera Petra Brunclika, a zatim je savladao i trećeg nosioca, poljskog predstavnika Jakuba Jerdzejczaka sa 2-1 u setovima. Da bi u finalu bio bolji sa 2-0 od slovačkog igrača Michala Krajcija.

Tennis Europe Masters ove godine održao se u Monte Carlo Country Clubu. Riječ je o turniru na kojem učestvuje najboljih osam tenisera u svom uzrastu.

Mladi Maksimović osvajanjem turnira ušao je u društvo tenisera današnjeg svjetskog vrha. Naime, ovaj turnir u svojim teniskim počecima osvojili su: Rafael Nadal, Alexander Zverev, Kim Clijsters i Belinda Benčić.

(N1)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close