Do sada u Klasovom pogonu u Srebrenici proizvedeno 100 tona tjestenine “Moja mama”

Među uspješnim privrednim pričama sa područja Općine Srebrenica, koje su prezentirane tokom investiciono-razvojne konferencije “Srebrenica 2015”, bio je i pogon za proizvodnju tjestenine prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo. Pogon  je otvoren u julu 2014. godine, a do sada  je proizvedeno skoro 100 tona tjestenine „Moja mama“, prenosi novinska agencija Patria.

– Ovaj društveno odgovorni projekat Klasa obezbjeđuje egzistenciju za četiri srebreničke porodice, a realiziran je na prijedlog Udruženja „Žene Srebrenice“ i u saradnji sa Općinom Srebrenica. Klas već 67 godina u pogonu u Sarajevu proizvodi velike količine tjestenine. Imamo brend, tehnologiju, znanje, iskustvo, pa nam je pogon u Srebrenici simbolična dopuna ponude tjestenine za domaće tržište. Tjestenina „Moja mama“ je dostupna na većini prodajnih mjesta širom BiH, i bilježi solidne prodajne rezultate – rekla je Irmela Cero tokom prezentacije na investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici.

AS GROUP, u čijem sastavu posluje kompanija Klas, želi pomoći Srebrenici na način na koji to može učiniti – pokretanjem proizvodnje i otvaranjem novih radnih mjesta. U tom kontekstu postoji ozbiljan interes za saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima, prvenstveno proizvođačima heljde. Klasu je potrebno oko 100 tona heljde godišnje.

Prvi dan investiciono-razvojne konferencije “Srebrenica 2015” pratili su vlasnik AS Grupacije Sulejman Hrvić i direktor Klasa Rusmir Hrvić, čime su iskazali podršku konferenciji čiji je cilj bio rješavanje najbitnijih ekonomskih i socijalnih pitanja građana Srebrenice.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close