Djevojčica iz Bosne krasi naslovnice časopisa Voguea!

Još od šestog mjeseca života angažovana je kao profesionalni model. Njen otac Omer, nekad uspješan maneken, i njena mama prepoznali su, kažu, potencijal svoje ćerkice i prijavili je u modnu agenciju za bebe u Holandiji.

Plavokosa djevojčica Imani Mujakić jedan je od natraženijih modela u svojoj starosnoj dobi u Holandiji i Belgiji, a njene fotografije objavljene su u italijanskom izdanju prestižnog modnog magazina “Vog”, dok će stranice britanskog izdanja krasiti za Božić.

Devetogodišnja Imani Mujakić živi san o kojem maštaju njene vršnjakinje i starije kolegice po profesiji. Lijepa plavokosa djevojčica članica je pet modnih agencija, između ostalih i “Max Models”, “Dutch Casting” i “Borderfield Models”.

Još od šestog mjeseca života angažovana je kao profesionalni model. Njen otac Omer, nekad uspješan maneken, i njena mama prepoznali su, kažu, potencijal svoje ćerkice i prijavili je u modnu agenciju za bebe u Holandiji, gde i žive. Tako je počela njena priča o uspjehu.

“Imani je nastavila tamo gde je mene, u karijeri manekena, prekinuo rat. Dakle, sa šest meseci odlučili smo da je prijavimo u modeling agenciju za bebe. Već naredne nedelje nazvali su nas sa željom da je slikaju za jedan dječiji časopis. Tako je sve počelo”, priča otac.

Imani je danas jedan od najtraženiji modela u svojoj starosnoj dobi u Holandiji i Belgiji –  priča njen otac Omer, dodajući kako je lijepa devetogodišnjakinja tokom ove godine pozirala za prestižnu američku agenciju, te da će se njene fotografije naći u božićnom britanskom izdanju magazina “Vog”.

“Imani se bavi aktivno ovim poslom četiri godine. Mislim da ne postoji dečji brend za kojij nije snimala kampanju. “Nakon objavljivanja njene fotografije za italijansko izdanje “Voga”, počele su da stižu ponude iz Amerike”, priča tata maneken, dodajući kako je Imani dobila titulu dječjeg modela za mjesec april u toj zemlji.

“To je rezultiralo novim poslovima, a agenti pojedinih agencija tražili su da dođemo u Ameriku i radimo tamo fotošuting, što smo odbili. Supruga i ja saglasili smo se da je ona još dijete, i da u svom djetinjstvu treba da uživa.
Ipak, predstavnici jedne agencije bili su uporni i došli u Amsterdam, gde živi porodica Mujakić i snimili njene fotografije.

“Oboje smatramo da je rođena za ovaj posao i da će se s radnim navikama i disciplinom koju posjeduje dobro snaći u svijetu mode. Znam iz iskustva da su osobe bez stava i samodiscipline često iskorištene ili čak uništene u svijetu mode, koji je, nažalost, veoma surov.”

A na setu se njegova ćerkica tranformiše u totalno drugu osobu u svakom smislu.

“Sjećam se da je pre dve godine za firmu “Wehkamp” radila totalni mejkover, kako bi ličila na princezu Maksimu. Sjedela je mirno, mahala zastavom i pozirala i kad su svi ostali pali od umora. Svi su bili fascinirani njenom upornošću i disciplinom. Mi, roditelji, nismo imali nikakvu odgojnu ulogu u tom njenom stavu. Često kažem da je njen talent Božiji dar. Ali, isto tako, ako nešto neće, nemoguće ju je natjerati. To je naslijedila od mame.”, priča tata sa ponosom, piše Depo.

 

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close