Disciplinska komisija NS F BiH: NK Bosna se žalila na trenera Radničkog Vojvodić Darka

U utorak 19.03.2013. godine, u prostorijama NS FBiH održana je sjednica Takmičarske komisije Nogometnog saveza Federacije BiH.

Takmičarska komisija NS FBiH izvršila je analizu utakmica 16. i 17. kola Prve lige Federacije BiH i donijela sljedeće odluke:

Sve utakmice 16. i 17. kola registrirane su postignutim rezultatom.

-Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv trenera FK „Radnički“ Lukavac Vojvodić Darka zbog odstranjivanja sa klupe u 84. minuti utakmica 16. kola Prve lige FBiH: NK „Bratstvo“ – FK „Radnički“, zbog ulaska u teren za igru, te zbog vrijeđanja sudaca utakmice.

– Na osnovu prijave NK „Bosna“ Visoko protiv trenera FK „Radnički“ Lukavac Vojvodić Darka potrebno je da imenovani dostavi izjašnjenje na okolnosti iz prijave. U prijavi se navodi kako je trener FK „Radnički“ Vojvodić Darko na poluvremenu utakmice 17. kola Prve lige FBiH: FK „Radnički“ – NK „Bosna“ ušao u svlačionicu gostujuće ekipe, te uz psovke pesnicom u lice udario kapitena NK „Bosna“ Hasanhodžić Emraha.

– Također, potrebno je da i predstavnik NK „Bosna“ Hajlovac Adis, igrač NK „Bosna“ Hasanhodžić Emrah, predstavnik kluba FK „Radnički“ Imamović Sadik, komesar za bezbjednost FK „Radnički“ Kikić Sead, trener FK „Radnički“ Vojvodić Darko, delegat i suci utakmice dostave detaljan dopunski izvještaj na okolnosti iz prijave.

– Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Radnički“ Lukavac zbog propusta u organizaciji utakmice 17. kola Prve lige FBiH: FK „Radnički“ – NK „Bosna“, kada su domaći navijači u 5., 17. i 56. minuti bacali petarde.

– Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Rudar“ Kakanj zbog neispunjavanja obaveze klubova iz člana 19. Propozicija o takmičenju, vezano za obavezu kluba da osigura licenciranog komesara za bezbjednost.

– Podnosi se prijava protiv suca Tičić Mirze zbog kršenja Kodeksa ponašanja i uplitanja u ingerencije obavljanja delegatske dužnosti na utakmici 16. kola Prve lige FBiH: NK „Bratstvo“ – FK „Radnički“.

– Upozoravaju se i obavezuju klubovi: HNK „Branitelj“ Mostar, NK „Vitez“ i FK „Goražde“ dopune broj sjedalica na postojeće tribine kako bi ispunjavali uslove iz Propozicija takmičenja NS FBiH.

– Upozorava se i obavezuje HNK „Čapljina“ da dopuni broj sjedalica na postojeće tribine kako bi ispunjavali uslove iz Propozicija takmičenja NS FBiH, te da zamijeni postojeću betonsku kabinu u tehničkom prostoru radi bezbjednosnih razloga.

– Upozorava se i obavezuje se NK „Jedinstvo“ Bihać da izvrši adaptaciju ograde, svlačionica, zaštitnih kabina, čišćenje stadiona itd.

– Na stadionu NK „Troglav“ Livno zabranjuje se prisustvo gledalaca na zemljanoj površini  iza kabina za rezervne igrače. Također, upozorava se i obavezuje NK „Troglav“ da izvrši rekonstrukciju postojeće tribine, postavi dovoljan broj sjedalica, adaptira zaštitnu ogradu oko cijelog igrališta, te uredi prostor za snimanje utakmica.

– Na stadionu FK „Sloboda“ Tuzla zabranjuje se prisustvo gledalaca na sjevernu tribinu dok se ne obezbjedi upotrebna dozvola za boravak gledalaca.

– Na stadionu NK „Podgrmeč“ Sanski Most zabranjuje se prisustvo gledalaca na uzdužnom dijelu stadiona, iza kluba za rezervne igrače. Upozorava/obavezuje se NK „Podgrmeč“ izgradi tribinu sa predviđenim brojem mjesta i mjesta za sjedenje, da osposobi službene prostorije sa optimalnom kvadraturom za nesmetan rad službenih osoba, te osposobi prostor za rad delegata na utakmici.

– Na stadionu NK „Bosna“ Visoko zabranjuje se prisustvo gledalaca na uzdužnom dijelu stadiona, iza kluba za rezervne igrače. Upozorava/obavezuje se NK „Bosna“ da obezbijedi funkcionalne svlačionice za službena lica i gostujuće timove, te da proširi klupu za rezervne igrače, u skladu sa članom 5. Propozicija natjecanja nogometnih liga Federacije BiH.

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close