-TopSLIDENogometSport

Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila Zrinjski i Široki Brijeg zbog veličanja ratnih zločinaca

Ružne scene u Premijer ligi

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 18. kola Premijer lige BiH, a dosta pažnje privuklo je nedolično ponašanje navijača u Mostaru i Širokom Brijegu.

Navijači Zrinjskog su u duelu protiv Posušja veličali lik i djelo osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, a dan kasnije njegova slika osvanula je i na stadionu Pecara u duelu Širokog Brijega i Sarajeva.

Danas je zasjedala i Disciplinska komisija N/FSBiH te je sasvim očekivano kaznila dva hercegovačka kluba. 

Zrinjski i Široki Brijeg su kažnjeni novčano, dok su stadioni Pod Bijelim Brijegom i Pecara kaženji sa po jednom utakmicom bez gledatelja.

Plemići će u kasu Savaza morati platiti 3.000 KM zbog transparenta, te dodatnih 1.500 KM zbog upotrebe pirotehnike. Širokobriježani su kažnjeni sa 3.000 KM. 

Zrinjski će svoju kaznu odraditi već u petak protiv Leotara u 19. kolu, dok će Široki Brijeg bez publike igrati na duelo protiv Borca na proljeće. 

Novčano su kažnjena i službena lica sa mečeva Zrinjski – Posušje i Široki Brijeg – Sarajevo. Sudije Dragan Petrović (Banja Luka) i Admir Musić (Sarajevo), delegati Milan Janković (Trebinje), Safet Radmilović (Goražde) su “kraći” za po 500 KM.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close