Direktor Agencije za privatizaciju FBiH podnio ostavku

Šuhret Fazlić direktor Agencije za privatizaciju FBiH podnio je ostavku jer ne želi učestvovati u mutnim radnjama vezanih za preduzeće Intera d.o.o. koje je osnovala Vlada FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, saznaje bh. novinska agencija Patria.

Intera će upravljati nepokretnom državnom imovinom van granica BiH, neperspektivnom vojnom imovinom, velikim brojem poslovnih prostora u FBiH, a stručnjaci upozoravaju da je osnovana nelegalno kao i da je došlo do pravne neisgurnosti i zakonskog paralelizma.

Na čelu nove Vladine kompanije bit će postavljen Suvad Osmanagić, savjetnik premijera Novalića, koji iza sebe ima niz krivičnih prijava i prekršaja, a najnovija se nalazi u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, a odnosi se na nesavjestan rad u službi.

Fazlić je u ostavci dao i obrazloženje te kazao da smatra da je odluka o osnivanju Intere nezakonita.

– Dodatno će usporiti proces vraćanja u posjed imovine iz pasivnog podbilansa u vlasništvo FBiH. Imajući to na umu i kao i vlastitu odgovornost u rukovođenju Agencijom i provođenju odluka Vlade FBiH, podnosim ostavku jer, ne slažući se sa ovakvim rješenjima, ne želim biti prepreka u realizaciji Vladinih odluka – navodi se.

ostavka

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close