Dino Merlin: Novi album “Hotel Nacional”

Nakon šest godina pripreme, bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin, koga mnogi smatraju najvećom regionalnom estradnom zvijezdom, objavio je novi album.

(Oslobođenje)

Album je bio u pripremi punih šest godina i sniman je u Sarajevu, Zagrebu, Istanbulu, Berlinu, Beču, Londonu, Štokholmu, New Yorku i Los Angelesu.

Izvršni producent albuma je Dino Merlin dok su saradnici na albumu bili engleski producenti Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes) i Richard Niles (Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher), mladi talentirani engleski kompozitor i producent Aaron McIntosh, turski virtuoz Hüsnü Şenlendirici, švedski džezeri Marcos Ubeda i Gunnar Norden, zagrebački producenti Baby Dooks, Zvonimir Dusper i Enes Tvrtković, kao i Dinina ekipa iz Sarajeva Mahir Sarihodžić, Mahir Beathouse i mnogi drugi.

Prvi singl novog albuma je bila pjesma “Ruža” koja je bila izabrana kako bi potaknula mnogobrojnu publiku Dine Merlina u regiji da se uključi u akciju pružanja pomoći ugroženima od poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju u maju 2014. godine.

Drugi singl je bila pjesma “Školjka”, koja je premijerno izdata zajedno sa video spotom 15. juna 2014. Pjesma je snimana tokom 2013. godine u studiju Longplay u Sarajevu dok finalnu produkciju potpisuje poznati producent Yoad Nevo iz Londona.

Spot je snimljen u septembru 2013. godine u Sarajevu, Mostaru, Počitelju, Neumu, Hutovom blatu i Marini Frapa. Režiser spota je Aladin Hasić iz Švicarske koji je već i prije sarađivao sa Dinom Merlinom pri snimanju video spota za pjesmu “Deset mlađa” sa albuma “Ispočetka” još 2008. godine.

Izdavač albuma za Hrvatsku je Croatia Records, a za BiH i ostatak svijeta Magaza. Album je u prodaji od 20. juna u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close