NogometSport

Dino Dizdarević – Prvi strijelac Druge lige FBiH: Vjerovatno neću ostati u Maglaju

Prvi strijelac Druge lige FBiH:Dino Dizdarević: TOŠK je zasluženo prvak, vjerovatno neću ostati u Maglaju

(sportzdk.ba)

Jučer je završena sezona u Drugoj ligi FBiH grupa Centar, gdje je Tošk iz Tešnja trijumfalno okončao sezonu sa 69 bodova i samo jednim porazom. Tešanjci nisu imali pravog konkurenta, a samo u prvom dijelu sezone parirali su im Famos, te Natron, koji su na kraju zauzeli treće mjesto na tabeli.

Natron je sezonu završio u samom vrhu, a kada već nisu mogli završiti na prvom mjestu, mogu se pohvaliti da su u svojim redovima imali najboljeg strijelca lige. Riječ je o 27-godišnjem napadaču Dini Dizdareviću, koji je u 25 utakmica postigao 32 golova, pokazavši da je nivo više za ostale napadače u ligi.

Ovaj nogometaš za SportSport.ba govorio je o završenoj sezoni, te ambicijama u narednom periodu.

“Tošk je zasluženo osvojio titulu, jednostavno su bili najbolji, nisu oscilirali u formi i na kraju sasvim zasluženo su osvojili prvo mjesto i sljedeće sezone će igrati u višem rangu. Kada je u pitanju moja ekipa, možemo kazati da je sezona bila uspješna, završili smo u vrhu, dugo smo bili jedini konkurent Tošku, ali za nešto više nismo imali snage, ali realno ni kvaliteta” ističe Dizdarević.

Iza njega je sjajna sezona, te sigurno neće ostati u narednoj sezoni igrati ovaj rang takmičenja.

“Zadovoljan sam svojim učinkom u ovoj sezoni, iako nisam odigrao sve utakmice na kraju sam bio ubjedljivo najbolji strijelac s 32 gola. Drugi na listi strijelaca bio je Senad Sarajkić s 19 golova što dovoljno govori o mojoj formi ove sezone. Moj cilj je igrati u jačem rangu takmičenja, već sam imao neke pozive klubova koji igraju 1.ligu FBiH i Premijer ligu, pa ću u narednom periodu odlučiti za koji ću klub potpisati. Naravno da Natronu želim sve najbolje, te da sljedeće sezone budu prvi i osiguraju ulazak u viši rang” kazao je za kraj Dino Dizdarević.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close