DF o Lagumdžijinoj ponudi: On je zadnji koji može govoriti o socijaldemokratiji u BiH, to je smiješno

Nakon što je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija u intervjuu za Radio Bosne i Hercegovine pozvao Demokratsku frontu i Željka Komšića da iznađu način da ujedine ideju socijaldemokratije u BiH, zatražili smo komentar članova DF-a o ovoj ponudi.

(Oslobođenje)

Kako nam je rekao Damir Bećirović, član predsjedništva Demokratske fronte – Željko Komšić, Lagumdžija je zadnji čovjek koji je pozvan da govori o socijaldemokratiji u BiH.

“Demokratska fronta je stranka čistih ljudi, a Lagumdžija je zadnji koji je pozvan da govori o socijaldemokratiji u BiH. Mi smo već ranije rekli da su u DF dobrodošli svi članovi SDP-a koji nemaju veze sa kriminalom i koji nisu reketaši i koji nisu ovu zemlju zavili u crno, tako da su takve ponude, pogotovo iz usta tog čovjeka, smiješne”, rekao je za portal Oslobođenja Bećirović.

Komentar smo potražili i od Emira Suljagića, također člana Predsjedništva DF-a, koji je na izborima bio kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

“Lagumdžija nije u situaciji da postavlja bilo kakve uslove, bilo kome. Moj lični stav je da su SDP i DF bili dio iste porodice partija i pružamo ruku svim časnim i poštenim ljudima u SDP-u kojih je najviše, ali ne želimo biti u društvu ljudi koji nemaju odgovor ni na jedno od pitanja koje građani ove zemlje postavljaju. Ne možemo razgovarati sa ljudima koji su potpisali sporazum Lagumdžija – Čović, i s ljudima koji su uprljali ruke u kriminalu, a Zlatko o tome najviše zna u SDP-u. Pružamo ruku svim drugovima u SDP-u, ali Zlatko i njegova klijentela to ne zaslužuju”, rekao je Suljagić.

Inače, danas će se u Sarajevu održati sjednica Predsjedništva DF-a, na kojoj će se razmatrati rezultati izbora u BiH.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close